Ismét döntőt vív az MKB Veszprém

Fölényes kettős győzelemmel jutott a hazai kézilabda bajnokság fináléjába a csapat.
 
 

Ismét döntőt vív az MKB Veszprém

Fölényes kettős győzelemmel jutott a hazai kézilabda bajnokság fináléjába a csapat.
 
 
 
 
 

Ismét döntőt vív az MKB Veszprém

Fölényes kettős győzelemmel jutott a hazai kézilabda bajnokság fináléjába a csapat.

A férfi kézilabda bajnokság döntőjéért vívott párosmérkőzés második, visszavágó mérkőzését is nagy fölénnyel nyerte a bakonyi együttes, amely egyben történelmének egyik legfiatalab játékosát avatta ezen a meccsen. A sérült Alilovics kapust helyettesítő juniorkorú Borbély ugyanis a hét elején szintén a maródiak listájára került, s ezért a 16 (!) éves Rózsavölgyi Gergő ült le Fazekas cseréjeként a kispadra.

A jelentős előny birtokában nyugodtan kezdett az együttes, aminek az lett az eredménye, hogy Lele duplája után már kettővel vezetett a helyi gárda. Iváncsik G. érte el az első veszprémi találatot (2:1), és ettől kezdve már nem volt kegyelem. Negyedóra elteltével már 5:8-at mutatott az eredményjelző tábla. Nem sokat segített az egykori Építők-játékos, jelenleg tatabányai edző, Debre Viktor időkérése sem. Újabb két vendég találat után ugyan felzárkóztak 10:11-re, de a félidő végét jelző sipszónál már idegenben is hat volt (11:17) a vendégek előnye.

Fordulás után újabb veszprémi gól jelezte a vendégek támadókedvét és eredményességét, aminek következtében újabb negyedóra végén már tíz volt közte, 16:26. A befejezésig hátralévő időszakban mindkét edző kihasználta a cserelehetőségeket, s végül a veszprémiek biztos, 11 gólos siker tudatában fejezhették be a meccset.

Így a papírformának megfelelően az MKB az egyik résztvevője a szintén két nyert meccsig tartó finálénak, ahová várhatóan a másik ágról a szegediek kerülnek be. Az első összecsapásra május 8-án, a megyeszékhely Arénájában kerül sor.

Jegyzőkönyv. Tatabánya - MKB Veszprém KC 23:34 (11:17). Tatabánya, 1500 néző. V.: Bonifert, Oláh. Tatabánya: Kiss O. - Harsányi, Rossoni, Kiss Á., Pordán, Bodó, Törő. Csere: Lele, Juhász, Pásztor, Nagy Á., Nagy Sz., Schneider, Dénes, Iváncsik Á. Edző: Debre Viktor. Veszprém: Fazekas - Chema, Laluska, Schuch, Oneto, Jamali, Iváncsik G. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Iváncsik T., Gulyás, Nagy L., Ugalde, Terzics, Sulics, Császár, Pesics. Edző: Carlos Ortega. A legjobb lövők: Lele 6, Pásztor 5, Pordán, Bodó 4-4, ill. Laluska, Oneto, Nagy L., Iváncsik G. 4-4, Jamai, Sulics 3-3.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.