70 százalék elég lesz?

Alkudozik a sertéstartókkal a Pápai Hús.
 
 

70 százalék elég lesz?

Alkudozik a sertéstartókkal a Pápai Hús.
 
 
 
 
 

70 százalék elég lesz?

Alkudozik a sertéstartókkal a Pápai Hús.

Tartozásainak csupán 70 százalékát fizetné ki az élőállat-beszállítóknak a Pápai Hús 1913 Kft., és azt is csak több részletben, 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a termelőknek le kellene mondaniuk - a Világgazdaság információi szerint ezzel az ajánlattal állt elő beszállítóinak a cég.

A Világgazdaság csütörtöki számában megjelent cikk szerint több tucat sertéstartót érint az ügy, csak a termelői tartozás ágazati szereplők szerint több százmillió forintra tehető.

A közelmúltban többségi önkormányzati tulajdonba került cég adósságait nem fedezi az 1,5 milliárd forintos tőkeemelés sem - közölte a napilappal Áldozó Tamás polgármester (Fidesz-KDNP), aki szerint a korábbi szerződéskötések miatt felmerül a máig is működő ügyvezetés felelőssége is - olvasható a gazdasági napilapban.

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek, a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. márciusban elfogadták az üzletrészek átruházására tett önkormányzati ajánlatot, így a város 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, míg a fennmaradó rész a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt.-nél maradt. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a Pápai Hús Kft. törzstőkéjét csaknem 1,3 milliárd forinttal emelik. A privátbankár.hu cikke szerint korábban a cég törzstőkéje 590 millió forint volt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.