A szünet után elfogyott a tudomány

A kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém váratlanul nagyarányú vereséget szenvedett.
 
 

A szünet után elfogyott a tudomány

A kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém váratlanul nagyarányú vereséget szenvedett.
 
 
 
 
 

A szünet után elfogyott a tudomány

A kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém váratlanul nagyarányú vereséget szenvedett.

Némi meglepetésre a gyönyörű sportcsarnokban igen szerény, alig harmadnyi érdeklődés mellett kezdődött a veszprémiek madridi vendégszereplése.

A harmadik percig kellett várni az első (hazai) gólra, de ezt Iváncsik Tamás hamar kiegyenlítette. Aztán Entrerrios ismét előnyhöz juttatta a kétszáz kilométerről érkezett "hazaiakat", de Sulic még ekkor is egalizálni tudott. Sőt, Ilyés átlövése (először és utoljára) még vezetéshez is juttatta a magyar bajnokot.

Ettől kezdve azonban az első félidő végéig még csupán egy-két gól előnyt tudott szerezni a spanyol (?) gárda.

Ebben a játékrészben úgy tűnt: sikerül a kasztiliai "kirándulást" viszonylag elfogadható eredménnyel megúszni. De a fekete leves még csak ezután következett...

A pihenő után három gyors góllal ötre nőtt a nem egészen szívélyes vendéglátók előnye, s ettől kezdve a veszprémiek csak futottak az eredmény után. A jól érzékelhetően "hosszabb kispaddal" rendelkező Aletico (régebbi nevén: Ciudad Real) Kallmanak a 46. percben lőtt góljával már elérte azt a kilences különbséget, amelyet aztán a végéig tartani tudtak.

Igaz ebben a mintegy tíz percben az egyébként nem is rosszul védő Alilovicsot Liszkai váltotta a háló előtt, egy hetes erejéig. Azonban hiába volt a visszacsere, a védőfal munkájában is akadtak hibák, hogy a Sterbiket ostromló támadók tehetetlenségéről ne is beszéljünk.

Az eladott labdák, pontatlan lövések, kihagyott hetesek ezúttal is súlyosan megbosszulták magukat. Igaz, a csoport egyik elsőségre esélyes csapatánál nem szégyen kikapni, azonban a mínusz kilenc egy kicsit soknak tűnik...

Jegyzőkönyv. Atletico Madrid (spanyol)–MKB Veszprém 37:28 (17:15). Madrid, 5 ezer néző. V.: Leifsson és Palsson (izlandiak). Atletico: Sterbik – Abalo, Guardiola, Canellas, Entrerríos, Davis, Fernández. Cs: Hombrados (kapus), García, Lazarov, Rodríguez, Markussen, Jurkiewicz, Kallman, Aginagalde. Edző: Talant Dusebajev. Veszprém: Alilovic – Iváncsik T., Sulic, Laluska, Ilyés, Terzic, Iváncsik G. Cs: Liszkai (kapus), Gulyás, Vujin, Császár, Hudj, Pérez, Korazija, Vilovszki, Schuch. Edző: Mocsai Lajos. A legjobb dobók: Lazarov 7, Kallman, Denis 5-5, ill. Vujin 7, Perez 5, Sulics 4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.