Megérkezett Veszprémbe a szent ereklyéje

Szent Imre-díjat kaptak az arra érdemes fiatalok.
 
 

Megérkezett Veszprémbe a szent ereklyéje

Szent Imre-díjat kaptak az arra érdemes fiatalok.
 
 
 
 
 

Megérkezett Veszprémbe a szent ereklyéje

Szent Imre-díjat kaptak az arra érdemes fiatalok.

Hosszú és alapos szervezőmunka eredményeként érkezett a megyeszékhelyre a szalézi rend szentjének, Don Boscónak az ereklyéje. A veszprémi Várban hatalmas tömeg - közte rengeteg kisgyermek - látványos forgatag közepette várta a szentről készült életnagyságú szobrot, ahová az Óváros térről zenei kísérettel jutott az fel a rendezvény színhelyére.

Az érseki palota előtti téren Márfi Gyula érsek köszöntötte a megjelenteket, majd P. Ábrahám Béla, a rend tartományfőnöke emelte ki annak a szentnek az érdemeit, szellemi örökségét, aki egész életét a szegényekkel és elesetettel való törődésnek áldozta. A beszédek sorában végezetül Palásthy István László, a Padányi oktatási intézmény diákja idézte fel, hogy milyen üzenete van a fiatalok számára a szent életútjának.

A színpadon ezután a fiatalok előadásában gyönyörködhettek a megjelentek, majd az elsőízben odaítélt Szent Imre-díjak átadására került sor.

Az egyházmegye hét oktatási intézményéből ötvenen részesültek a dícséretes fokozatban, heten pedig - Maróti Lili (Szilágyi Keresztény Általános Iskola), Csonka Áron (Szent István Általános Iskola), Mácskovity Máté (Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola), Őri Fanni (Nepomuki Szent János Általános Iskola), Sötét Áron (Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola), Palásthy István László (Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskola) és Bohus Borbála (Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskola) - a kiemelt fokozatot vehették át.

Az ünnepélyes ceremónia befejezése után szentmise zárta a régen várt eseményt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.