Idén sem tudta megállítani a Veszprémet a Szeged

Fennállása során 21-edszer és sorozatban hatodszor az MKB Veszprém nyerte a férfi kézilabda-bajnokságot.
 
 

Idén sem tudta megállítani a Veszprémet a Szeged

Fennállása során 21-edszer és sorozatban hatodszor az MKB Veszprém nyerte a férfi kézilabda-bajnokságot.
 
 
 
 
 

Idén sem tudta megállítani a Veszprémet a Szeged

Fennállása során 21-edszer és sorozatban hatodszor az MKB Veszprém nyerte a férfi kézilabda-bajnokságot.

A férfi kézilabda NB I. bajnoki ciméért zajló párosmérkőzés második összecsapásán a Pick Szeged együttese volt a házigazda. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a címvédő a szombati, hazai sikert követően ezúttal 26:24-re diadalmaskodott.

A Veszprém 1985, 1986, 1992, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011 és 2012 után lett ismét aranyérmes.

Kapusbravúrokkal indult a rangadó, a hetedik percben még csak egy hazai és két vendéggól esett. Előbb a Veszprém nyugodott meg, és még emberhátrányban is növelte a különbséget. Időkérést követően sorozatban négyszer volt eredményes a hazai gárda, és a 17. percben már 6:5-re vezetett. Furcsa módon azonban az MKB jobban összpontosított létszámhátrányban, és fordítani tudott Sulic kiállítása alatt. A szünet előtti szakaszban védekezésben remekelt a címvédő, és komoly előnnyel vonult el a pihenőre.

A folytatásban akkor tudott közelebb zárkózni a Szeged, amikor cserejátékosai „beindultak”. Különösen Buday volt elemében, sorra dobta a gólokat. A 43. percben már csak 18:17-re vezetett a vendéggárda, amely aztán időt kért. Császár tízperces veszprémi gólcsendet tört meg, amitől csapata lendületbe jött, és kisvártatva 22:18 lett az állás. A Szegednek már csak tíz perce maradt a „csodára”, s Buday ugyan büntetőt rontott, de a többiek őrült hajrába kezdtek, s még az egyenlítésre is lehetőségük volt. Fazekas azonban védett, az indításából pedig Ugalde eldöntötte a párharcot.

Jegyzőkönyv. A férfi kézilabda NB I. bajnoki döntő párosmérkőzésének második mérkőzése: Pick Szeged – MKB Veszprém 24:26 (11:15). Szeged, 3500 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Pick: Mikler – Prodanovics, Ancsin, Czina, Blazsevics, Zubai, Kekezovics. Csere: Tatai (kapus), Sulc, Larholm, Balogh, Pribanics, Vadkerti, Buday, Lasica. Edző: Skaliczki László. Veszprém: Fazekas – Gulyás, Nagy L., Sulics, Császár, Terzics, Ugalde. Csere: Borbély (kapus), Schuch, Iváncsik T., Iváncsik G., Oneto, Laluska, Jamali. Edző: Carlos Ortega. A legjobb lövők: Blazsevics 6, Sulc, Buday 4-4, Ancsin, Larholm 3-3, ill. Iváncsik T. 6, Ugalde 5, Nagy L. 3. A párharcot - és ezzel a bajnoki címet - 2:0-s összesítéssel a Veszprém nyerte.

Ezen a mérkőzésen ült utoljára a szegediek kispadján Skaliczki László, akit a spanyol válogatottal 2005-ben világbajnok Juan Carlos Pastor vált a vezetőedzői poszton. Az MNO tudósítása szerint a magyar bajnok indulhat a Bajnokok Ligája főtábláján, az ezüstérmes pedig kérhet szabadkártyát a selejtezős részvételre

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.