Gazdag hétvégi program a negyeszékhelyen

Középpontban a gyermeknap alkalmából szervezett események.
 
 

Gazdag hétvégi program a negyeszékhelyen

Középpontban a gyermeknap alkalmából szervezett események.
 
 
 
 
 

Gazdag hétvégi program a negyeszékhelyen

Középpontban a gyermeknap alkalmából szervezett események.

Színes programokat felvonultató nagyszabású gyermeknapi rendezvényt tart a Veszprémi Petőfi Színház május 25-én (szombaton) délelőtt fél tizenegy és délután három óra között az intézményben és a teátrum előtti téren.

A rendezvénysorozatot a nagyszínpadon a BonBon Quintet Jancsi és Juliska című zenés mesejátéka nyitja meg, amelynek zeneszerzője Meskó Ilona. Lukácsházi Győző a zenei ismeretterjesztés egyik legismertebb magyar képviselője rengeteg humorral átszőtt előadás keretében vezeti be a gyerekeket a zene és az örökérvényű Grimm történet birodalmába, miközben Dobos Emőke rajzművész a helyszínen készült alkotásaival illusztrálja a produkciót. Mindezt a Magyar Rádió és a Fesztiválzenekar kiváló művészeinek közreműködésével tekinthetik meg kicsik és nagyok.

A mesejáték után a színház előtti téren folytatódik a program kézműves foglalkozással, arcfestéssel, jelmezes fényképezkedéssel, bemutatót tartanak a rendőrség és a tűzoltóság munkatársai. Lesz Kabóca játéktér, színházi vetélkedő a társulat tagjainak közreműködésével és az érdeklődők bepillanthatnak a teátrum kulisszái mögé is. A Tiéd a színpad program keretében pedig veszprémi és környékbeli művészeti csoportok lépnek fel a színházban.

Rossz idő esetén minden programot a színház épületében rendeznek meg a szervezők.

A szomszédos megyei könyvtár is igyekszik a fiatalok kedvében járni, ott szintén többféle érdekes elfoglaltság között válogathatnak a fialok és az őket elkísérő szülők.

Az állatket gulyadombi részén 26-án, vasárnap várják a gyerekeket, ahol egész nap (10 órától 18 óráig) egésznapos programot kínálnak a látogatók részére. Délelőtt 10.30-tól az Afrika-ház körzetében az Alma együttes koncertje ígér jó szórakozást. Délután 16 órától pedig Ördöngős mese címmel zenés bábelőadás szórakoztatja majd az idelátogatókat.

A valamivel idősebb korú, s hátrányos helyzetű fiatalok számára is szerveztek programokat. A Környezetvédelmi Ifjúsági Sportnap keretében szombaton a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület a Kolostorok és Kertek térségében fekvő jezsuita templom mellett 10 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, majd a faültetést követően játékos sportvetélkedőkön vehetnek részt a vállalkozókedvű fiatalok.

A gazdag programkínálat a felnőttek részére is biztosít elfoglaltságot, látnivalót. Szombaton délután 16 órától a Csermák Antal zeneiskola nagytermében nyitják meg a Zámbó István Emléknap keretében azt a rendezvényt, amely az évtizedeken át Veszprémben dolgozó, alkotó művész érdemeit méltatja majd.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.