A győriek ellenfele a Ferencváros lesz a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében

A Barabás KC a harmadik hely elérése érdekében léphet pályára vasárnap.
 
 

A győriek ellenfele a Ferencváros lesz a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében

A Barabás KC a harmadik hely elérése érdekében léphet pályára vasárnap.
 
 
 
 
 

A győriek ellenfele a Ferencváros lesz a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében

A Barabás KC a harmadik hely elérése érdekében léphet pályára vasárnap.

A női kézilabda Magyar Kupa veszprémi elődöntőjében az első mérkőzésen a házigazda Barabás KC a BL-győztes (és magyar bajnok) Győri Audi ETO gárdáját fogadta.

Két héttel a Bajnokok Ligája megnyerése után visszatért a Veszprém Arénába a Győri ETO, amely saját fiókcsapata ellen lépett pályára az elődöntőben. Az első tíz percben talán még a Larvik elleni diadalt idézték fel magukban a győriek, mindenesetre ezalatt 9:5-ös hátrányba kerültek. A veszprémieket irányító Róth Kálmán a mérkőzés után a Sport Klubnak nyilatkozva elmondta, hogy ekkor sem bízott a csodában, s hogy miért, azt a 11. perctől látottak tökéletesen megmagyarázzák. Görbicz Anitáék ugyanis egy 11:1-es sorozattal fordítottak, a szünetben pedig már 19:11-re vezettek.

A második játékrész örömjátékot és többek között egy fantasztikus Andrea Lekics-gólt hozott: az ETO-t a szezon végén elhagyó szerb játékos a hatoson belülre beugorva, háttal a kapunak, a lábai között dobta a labdát a hálóba. A vége 35:24 lett.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda Magyar Kupa, elődöntő: V. Barabás DT KC – Győri Audi ETO KC 24:35 (11:19). Veszprém, 500 néző. V.: Dudás, Serfőző. Barabás: Vig – Hosszu, Planéta, Takács, Tóth E., Tóth G., Schatzl. Csere: Csiszár (kapus), Bárány, Pelczéder, Gulyás, Palotás, Kokas. Edző: Róth Kálmán. Győr: Herr – Orbán, Löke, Lekic, Amorim, Görbicz, Korsós. Csere: Rédei-Soós, Hornyák D., Szepesi, Kovacsics, Tervel, Sirián, Radicsevics. Edző: Ambros Martin. A legjobb lövők: Tóth G. 5, Takács, Tóth E. 4-4, Schatzl, Gulyás 3-3, ill. Radicsevics 6, Lekics, Görbicz, Kovacsics 4-4, Löke, Amorim, Tervel 3-3.

Az Arénában vívott második mérkőzésen a Mester és tanítványa csapott össze. Kis túlzással így is jellemezhettük volna a Ferencváros és a Kiskunhalas összecsapását, hiszen a két edző, Elek Gábor és Golovin Vlagyimir nem is olyan régen még együtt dolgozott a zöld-fehérek sikeréért. Nos, az újonc edző csapata ezúttal nem tudta megszorítani a korán meglépő Fradit.

A Szamoránsky tesvérpárharc Piroska sérülése miatt elmaradt, de pikáns párharcnak így sem lehettünk híján, hiszen a halasiak orosz származású edzője civil életbeli párja, Alena Abramovics ellen készíthette fel csapatát. Nos, a kapusnak az elején nem is jött ki jól a lépés, a fővárosiak védekezéséről sok mindent elmond, hogy az első félidő utolsó tíz percére a 19. születésnapját jövő héten ünneplő Ferenczi Annamária – aki amúgy csak a harmadik számú kapus, mivel az FTC-től távozó Pastrovics Melinda műtét miatt kihagyja a négyes döntőt – érkezett a kapuba.

A Fradi Tomori Zsuzsanna és Nerea Pena nélkül is irányította a meccset, a sérülése után visszatért Zácsik Szandra szorgosan és eredményesen lövöldözött, de Deáki Dóra lövőformájára sem lehett panasz. Golovin Vlagyimir már a nyolcadik percben kikérte az első idejét (7:3-as Fradi-előnynél), s ez a négy-ötgólos különbség állandósult is az első félidő folytatására, amire megannyi látványos gól mellett lagymatag védekezés volt a leginkább jellemző. A vége így 21:16 lett.

A második játékrészre aztán az NSO tudósítása szerint mindkét együttes összeszedte hátul magát, a kapuba visszatérő Abramovics sorra fogta a labdákat, a csata pedig a félidő közepére eldőlt, így Golovin – minden bizonnyal a holnapi bronzmeccset szem előtt tartva – lecserélte az első sorát. Az utolsó negyedórában az FTC sorra indította le a Halast, így fölényes lett a győzelme, csupán az volt kérdés, hogy a lefújáskor is meglesz-e a „közte tíz” – ez végül Selmeci Sarolta időn túli hetese miatt nem jött össze. A vége: FTC–Kiskunhalas 36:27.

A döntőben: Győri Audi ETO KC – Ferencváros, a harmadik helyért: Veszprém – Kiskunhalas.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.