A Magyar Kupa is Győrbe került női kézilabdában

Bronzérem került a Veszprém Barabás KC - a "kisgyőr" - játékosainak nyakába.
 
 

A Magyar Kupa is Győrbe került női kézilabdában

Bronzérem került a Veszprém Barabás KC - a "kisgyőr" - játékosainak nyakába.
 
 
 
 
 

A Magyar Kupa is Győrbe került női kézilabdában

Bronzérem került a Veszprém Barabás KC - a "kisgyőr" - játékosainak nyakába.

A női kézilabda Magyar Kupa második napi fináléjában először a harmadik helyezés elérése érdekében léptek pályára a csapatok. A Barabás DL KC ellenfele az a Kiskunhalas volt, amely a bajnokságban előttük végzett. A halasiak az alapszakaszban négy pontot vertek a veszprémi fiatalokra, majd a középszakaszban is előttük végeztek – ez szám szerint a hatodik és a hetedik helyet jelentette –, ezúttal azonban a korábbi kiegyenlített erőviszony nyomokban sem látszódott.

A "kisgyőrnek" nevezett veszprémi gárda végig nagy elánnal játszott, a játékosok óriási lövőkedve pedig pontossággal is párosult, így a halasiak nem elég rendezett és agresszív védekezése – amely mögül hiányzott a kapusteljesítmény is – csak asszisztált a hazaiak sikeréhez, ami már egy félidőnyi játékot követően sem volt kérdéses. A hajrára az NSO tudósítása szerint elfáradt mindkét gárda, ritkábban került a labda a kapuba, de a veszprémiek végső sikerét nem fenyegette halasi felzárkózás.

A mérkőzés végét jelentő sípszó után a fiatal bronzérmesek hatalmas ünneplést rendeztek a végig őket buzdító Rába-parti szurkolótábor nagy örömére.

Jegyzőkönyv. Női Magyar Kupa, bronzmérkőzés: V. Barabás Duna Takarék KC – Kiskunhalasi NKSE 32:21 (17:10). Veszprém, 1000 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Barabás: Víg – Hosszu, Planéta, Takács Bianka, Tóth E., Tóth G., Schatzl. Csere: Csiszár (kapus), Bárány, Gulyás V., Palotás, Pelczéder, Kokas. Edző: Róth Kálmán. Kiskunhalas: Pethő – Földes K., Szamoránszky A., Drávai, Valovics, Barna, Varga D. Csere: Lengyel (kapus), Takács Bernadett, Fauszt, Fehér, Borkowska, Selmeci, Csákovics. Edző: Vlagyimir Golovin. A legjobb lövők: Schatzl 10, Planéta 8, Tóth G. 6, ill. Földes K., Szamoránszky A. 4-4, Drávai, Varga D., Takács Bernadett 3-3.

A nap főmérkőzésén bebizonyosodott, hogy a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is nyertes győri hölgyek a világ legjobbjai, de az abszolút elsőséghez, vagyis a triplázáshoz az ETO-nak még be kellett gyűjtenie a kuparanyat is.

A Ferencváros idén már megmutatta, van ellenszer a győri henger ellen, de most rendkívül nehéz helyzetben voltak a fővárosiak, hiszen legjobbjuk, a BL-gólkirálya, Tomori Zsuzsa sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, de a vezetőedzőnek Szamoránskyt és Penát is nélkülöznie kellett.

A találkozót egyébként a Fradi kezdte jobban, Dajka és Deáki találatával 4:2-re megléptek. A 10. percre azonban megfordult az állás, a fiatalok nem bírták a győriek gyors lerohanásait, így gyorsan 7:5 lett az eredmény. Löke és Radicevic remeklésével az ETO előbb öt-, majd hatgólos előnyre tett szert, így a félidőben 17:11-et mutatott az eredményjelző.

A fordulás után a Sport24.hu tudósítása szerint Görbicz is megcsillogtattai erényeit, Löke szintén sorra szállította a gólokat, a kapuban pedig Lunde tette a dolgát: 20:13 után végkép elvesztette a fonalat a Fradi. A hajrában már kínai figurákat is megengedett magának a Győr, így öt perccel a zárás előtt már kilenc is volt közte. Végül 36-28-ra nyert a Győr, így a bajnokság és a BL után a kupában is aranyérmet szereztek Görbiczék.

A Győr története során először tudott egy szezonon belül három különböző kiírásban is a csúcsra érni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.