Kész átverés show

- állítja a rezsicsökkentésről Hartmann Ferenc veszprémi képviselő
 
 

Kész átverés show

- állítja a rezsicsökkentésről Hartmann Ferenc veszprémi képviselő
 
 
 
 
 

Kész átverés show

- állítja a rezsicsökkentésről Hartmann Ferenc veszprémi képviselő

Mit kíván tenni a városvezetés annak érdekében, hogy ne legyen veszteséges a Bakonykarszt Zrt.? – kérdezte Veszprém polgármesterét Hartmann Ferenc képviselő

"A Fidesz kormány által bevezetett közműadó miatt 2013-ban 351 millió forintos kiadással számol a Bakonykarszt Zrt., míg a rezsicsökkentés fél év alatt 181 milli Ft bevételkiesést jelent az önkormányzatok tulajdonában lévő cégnek. A cég ingatlant értékesít, megtakarításokat ér el, de a 2013-as üzleti tervében így is 380 millió forintos hiánnyal kénytelen tervezni” – kezdte közgyűlési kérdést a szocialista képviselő, majd így folytatta: „Az Bakonykarszt évtizedek óta sikeres, elismert szereplője ágazatának. A jövőre várható előzetes számítások, tervek azonban azt mutatják, hogy a kormányzat intézkedéseivel szemben - hasonlóan a különféle extra adókkal terhelt vállalkozásokhoz – már kiszolgáltatott a társaság. A veszteséget ugyan a cég szenvedi el, de annak tulajdonosai önkormányzatok, a legfőbb tulajdonos pedig Veszprém MJV önkormányzata.”

A képviselő azt kérdezte, hogy, mit kívánnak a tulajdonos önkormányzatok, és Veszprém polgármestere annak érdekében, hogy a részvénytársaság ne szenvedjen el rajta kívül álló okok miatt többszázmilliós nagyságrendű veszteségeket? Kérte azt is, hogy tájékoztassák, hogy a cég éves árbevételének hány százaléka a közműadó és hány százalékot jelent a rezsicsökkentésből adódó bevételkiesés?

Porga Gyula polgármester válaszában arról beszélt, hogy Magyarország a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően végre kikerült a gödörből.

Hartmann képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy a polgármester nem válaszolt a kérdésre, majd így folytatta: „…miközben a Fidesz aláírásokat gyűjt a rezsicsökkentés érdekében, egyúttal veszteséget is okoz a veszprémiek tulajdonában lévő Bakonykarsztnak. Semmi sincs ingyen, mindennek meg kell fizetni az árát.

A veszprémi példa tökéletesen igazolja, hogy a Fidesz a rezsicsökkentéssel becsapta az embereket, mert azt hiszik, hogy csökkentek a költségeik, és nem veszik észre, hogy ennek az ördögi játéknak a költségeit mégis nekik kell megfizetniük.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.