Kik fogják ellátni az orvosi ügyeletet?

Gertsmár Ferenc képviselő aggódik az orvosi ügybelet sorsáért
 
 

Kik fogják ellátni az orvosi ügyeletet?

Gertsmár Ferenc képviselő aggódik az orvosi ügybelet sorsáért
 
 
 
 
 

Kik fogják ellátni az orvosi ügyeletet?

Gertsmár Ferenc képviselő aggódik az orvosi ügybelet sorsáért

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2012. május 31-i ülésén megtárgyalta „Az alapellátási Központi Ügyelet kórházi telephelyen történő továbbműködtetéséről” című előterjesztést, és azt a döntést hozta, hogy a lakosság hatékonyabb alapellátási sürgősségi betegellátása érdekében támogatja a Központi Ügyelet Veszprém, Cserhát ltp. 1. szám alatti telephelyről a Veszprém, Kórház u. 1. sz. alatti telephelyre költözését. Megfogalmazódott, hogy a megyei kórházba költözéssel várhatóan javul az ellátás színvonala. Az eredeti tervek szerint mindez 2012. szeptember 1-jével megvalósult volna. Azóta a végrehajtás határidejét a közgyűlés három alkalommal - előbb 2012. december 31-ig, majd 2013. március 31-ig, végül 2013. december 31-ig - meghosszabbította.

A legutóbbi közgyűlésen polgármester úr úgy nyilatkozott, hogy az egyeztetés a háziorvosokkal folyamatosan zajlik. Az átköltözést illetően ennek ellentmondani látszik a háziorvosokat képviselő ügyvéd, Dr. Bősze Ferenc részemre küldött levele. Ebben az is megfogalmazódik, eldőlt, hogy toborzott külső orvosi munkaerővel fogják megoldani az ügyeletet, és ehhez kell az év végi határidő.

Tisztelt Polgármester Úr! Kérem, öntsön tiszta vizet a pohárba! Mikor és milyen tartalommal tárgyaltak a háziorvosokkal? Kik fogják ellátni az orvosi ügyeletet? Megvalósul-e az ígért színvonal emelkedés?

Porga Gyula polgármester tájékoztatása szerint az ügyelet zavartalan biztosítása érdekében folyamatosan a tárgyalások. Hogy ne csak félinformációja legyen a képviselőnek a következő megbeszélésre Őt is meghívják.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.