Tikkasztó idő várható

A jövő hétvégéig minden nap 30 fok feletti hőmérséklet várható.
 
 

Tikkasztó idő várható

A jövő hétvégéig minden nap 30 fok feletti hőmérséklet várható.
 
 
 
 
 

Tikkasztó idő várható

A jövő hétvégéig minden nap 30 fok feletti hőmérséklet várható.

Vasárnap is napos időre számíthatunk, egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar csak nyugaton és helyenként északon alakulhat ki. A szél általában gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban 13-18 között, délutánra 28-33 között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn még melegebb lesz, akár 35 fokra emelkedhet a hőmérséklet, és hajnalban sem hűl már le annyira: 15 és 20 fok közötti értékekre van kilátás. Csak néhány helyen alakulhat ki gyenge záporeső.

Tovább fokozódik a kánikula kedden, az Alföldön már 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, hajnalban pedig 20 fokra számíthatunk. Északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél.

Hasonló idő várható szerdán és csütörtökön, folytatódik az igazi kánikula, többfelé 35°C fölé emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,8-as (nagyon erős) UV-B sugárzás volt. Ilyenkor a normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A meteorológiai szolgálat ezért azt kéri, hogy mindenki védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges, napközben délelőtt 11 és délután 3 óra között kerüljék a napozást, továbbá vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használatát javasolják.

A jövő heti várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető az Országos Meteorológiai Szolgálat internetes oldalán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.