Lázár nem válaszolt nekik...

15 ezer aláírást gyűjtöttek össze a trafikkárosultak.
 
 

Lázár nem válaszolt nekik...

15 ezer aláírást gyűjtöttek össze a trafikkárosultak.
 
 
 
 
 

Lázár nem válaszolt nekik...

15 ezer aláírást gyűjtöttek össze a trafikkárosultak.

Tizenötezer aláírást gyűjtöttek össze eddig a trafikkárosultak, de az akciót folytatják. Lázár János idáig nem válaszolt a levelükre, viszont fenntartják álláspontjukat, mely szerint a trafikosok kiszorítása a dohány-kiskereskedelem új rendszeréből alkotmányellenes, ezért Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A Trafikkárosultak Mozgalma 2013. május 16-án aláírásgyűjtési akciót hirdetett. Közleményük szerint idáig 15 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Petíciójukban követelik "az átláthatatlan eljárásban, jogosulatlan külső befolyás eredményeként született trafikkoncessziós eredmények azonnali megsemmisítését és új pályázati eljárás lefolytatását egyenlő feltételek és teljes nyilvánosság biztosítása mellett".

A mozgalom tovább folytatja az aláírásgyűjtést, miután Lázár János a neki június 5-én megküldött levelükre idáig nem válaszolt.

A közleményben arra is kitérnek, hogy álláspontjuk szerint az új rendszerben zavarok lesznek, melyek kiküszöbölése érdekében biztosítani kell, hogy a régiek a piacon maradhassanak.

Szerintük a trafikosok kiszorítása a dohány-kiskereskedelem új rendszeréből "a kisemberek súlyos tragédiájához vezet, ezrek veszítik el megélhetésüket". Ez álláspontjuk szerint alkotmányellenes, ezért a HVG.hu információi szerint panasszal fordulnak az Alkotmánybírósághoz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.