Háborús a beszédmód...

Orbán a 2002-es hisztériával próbálkozik.
 
 

Háborús a beszédmód...

Orbán a 2002-es hisztériával próbálkozik.
 
 
 
 
 

Háborús a beszédmód...

Orbán a 2002-es hisztériával próbálkozik.

2002-ben a Fidesz vezére már bemutatta, hogy képtelen belenyugodni a vereségbe. Polgári körök, hiszterizáló mozgósítás, "a haza nem lehet ellenzékben" - bármi belefért.

Most, a Tavares-jelentés elfogadásával kapcsolatban "ellenségeket" vízionál Európában: az Európai Unió szempontjából veszélyes, amit "ellenfeleink, az országgal ellenséges erők" tettek - mondta. A kétharmados országgyűlési többséggel akarja kimondatni, hogy az EU szerintük "visszaél a hatalmával".

Orbán és a Fidesz már a tegnapi vita előtt "az európai baloldal koncepciós eljárását" emlegette. A Klubrádió brüsszeli tudósítója ugyanakkor a mai szavazás után kiemelte, hogy "meglepően nagy arányban fogadta el a jelentést az Európai Parlament. Még a néppárti frakció tagjainak fele is megszavazta a Tavares-jelentést, vagy távol maradt. Az EP plenáris ülése 701 képviselő jelenlétében 370 igen, 249 nem és 82 tartózkodás mellett fogadta el a Tavares-jelentést, amelynek fő megállapítása az, hogy a magyarországi jogi változások rendszerszintűek voltak, és eltávolodtak az unió szerződésének kettes cikkében foglalt alapértékektől, és ha ez a trend nem változik "időben és megfelelő módon", akkor az annak kockázatához vezethet, hogy Magyarországon sérülhetnek az alapértékek.

A szavazási arány azt mutatja, hogy a néppárt egyáltalán nem mutatott szolidaritást a magyar kormánypárttal.

Az immár az EP hivatalos álláspontjának tekinthető jelentés több ajánlást megfogalmaz mind az uniós intézmények, mind Magyarország számára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.