A TEK állta el a devizahitelesek útját

A miniszterelnök felesége fogadta a tüntetőket.
 
 

A TEK állta el a devizahitelesek útját

A miniszterelnök felesége fogadta a tüntetőket.
 
 
 
 
 

A TEK állta el a devizahitelesek útját

A miniszterelnök felesége fogadta a tüntetőket.

Nagyjából százötven tüntető várta már délután egy óra óta a Kúria épülete előtt, hogy ítéletet hozzanak a devizahitelperben. A Kúria a múlt héten kezdte tárgyalni azt az ügyet, amelyet az adós másodfokon megnyert az OTP Bankkal szemben.

A tüntetők kissé megfogyatkozva, három óra után nem sokkal indultak el mintegy nyolcvanan az épület elől, a cél Orbán Viktor háza volt, ahogy azt korábban ígérték. A Terrorelhárítási Központ bejelentette, hogy délután négy órától "a szükséges ideig, de legkésőbb augusztus 4-én éjfélig" lezárják a Cinege utca, azaz a miniszterelnök házának környékét.

Este hat után értek a Cinege utcába a tüntetők, de a útzárlat láttára megálltak. Beszédeket tartottak, volt, aki azt emlegette, "Orbán, nem ezt vártuk tőled", és tanácskoztak, visszaforduljanak-e. A meleg és a hegymászást nem mindenki viselte jól, egy ember elájult, hozzá mentőt kellett hívni. Egy kisebb dulakodás is kialakult a rendőrök és a tüntetők között, de nem volt komolyabb ütés tudósítónk szerint.

Lévai Anikó, a kormányfő felesége az origo.hu híre szerint kiment a tüntetőkhöz, akik elmondták neki, hogy Orbán Viktor megígérte, senkit nem hagynak az út szélén. Lévai Anikó erre megígérte, átadja az üzenetet. Hét óra után nem sokkal már csak tucatnyian maradtak, a tüntetésnek vége volt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.