Strandot avattak Balatonfűzfőn

Az első ütemben, mintegy kétszáz millió forintból elkészült fejlesztést vasárnap adták át.
 
 

Strandot avattak Balatonfűzfőn

Az első ütemben, mintegy kétszáz millió forintból elkészült fejlesztést vasárnap adták át.
 
 
 
 
 

Strandot avattak Balatonfűzfőn

Az első ütemben, mintegy kétszáz millió forintból elkészült fejlesztést vasárnap adták át.

A Balatonnál az év egyik legnagyobb vízparti beruházásának számít Balatonfűzfő Fövenyes strandjának újjáépítése.

Az egykori ipari, ma már a turizmusra építő város polgármestere, Marton Béla (független) az avatóünnepségen elmondta: az előző településvezetéstől egy 350 millió forintos strandfejlesztési tervet örököltek, amihez sikerült 128 millió forintnyi uniós támogatást is nyerni, de a 2008-as gazdasági válságot követő években nem valósulhattak meg a korábbi tervek. Helyette az önkormányzat mintegy 100 millió forintjából, továbbá a helyi éttermet és nyolc büfét felújító vállalkozók hasonló nagyságrendű önerejéből sikerült egy nem hivalkodó, korszerű létesítményt kialakítani, amivel Balatonfűzfő főstrandja a Balaton legfiatalabb strandjává vált.

A város képviselőtestülete tavalyi döntésével bruttó 100 millió forintos keretet biztosított az önkormányzati strand főépületének megépítésére. A bejáratot tartó két stilizált fatorony a század eleji fürdőépületek hangulatát idézi. A vendéglátó-ipari egységeket a bérlőknek kellett megépíttetniük.

A strandfejlesztés második ütemének terveiben egyebek közt apartmanok és szabadtéri színpad építése szerepel. A polgármester beszámolója szerint még nem született végleges döntés arról, hogy a beruházás jövőre tervezett második ütemét önerőből, pályázati forrásból, vagy vállalkozói tőke bevonásával valósítja meg a város.

Balatonfűzfő vezetése a kivitelező Mozaik Kft.-től vette át a beruházást. A rendezvényen az MTI tudósítása szerint avatóbeszédet mondott Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő, felidézve a standhoz fűződő személyes emlékeit, továbbá felléptek a Pannon Várszínház színészei, Stefancsik Annamária és Zayzon Csaba, valamint bemutatót tartott Szász Kitti freestyle futball világbajnok.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.