Világsztárokkal a tizedik VeszprémFeszt

Szinvonalas kísérőprogramok a Veszpémvölgyben és a Petőfi Színházban.
 
 

Világsztárokkal a tizedik VeszprémFeszt

Szinvonalas kísérőprogramok a Veszpémvölgyben és a Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Világsztárokkal a tizedik VeszprémFeszt

Szinvonalas kísérőprogramok a Veszpémvölgyben és a Petőfi Színházban.

A Bakony és a Balaton között félúton, a Veszprémi Várban található Magyarország talán legszebb barokk tere, a Szentháromság tér. Július 16. és 20. között néhány órára 2013-ban is létrejön a csoda. A VeszprémFest idén szintén világhírű előadóművészeket vonz, a fesztivál minden napja más és más zenei karakter köré szerveződik.

Ez egy olyan zenei, kulturális nagyrendezvény, amely a magas minőségű magyar és nemzetközi produkciókat a klasszikus zenétől a jazz-en át az operáig kívánja bemutatni nézőinek évről évre. A fesztivál 2004 augusztusában debütált a Veszprémi Vár csodálatos barokk főterén, a Szentháromság téren felállított színpadon, olyan fellépőkkel, mint Jose Cura és Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok, Al Di Meola, Roby Lakatos, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, Snétberger Ferenc.

A tavaly „Kiváló Művészeti Fesztivál" minősítéssel kitüntetett VeszprémFest immár 10. alkalommal várja világsztárokkal vendégeit a királynék városában.

A részletes program, július 16: Diana Krall, július 17: Marcus Miller, július 18: Paco de Lucia, július 19: The Nigel Kennedy Quintet, július 20: Crai David.

A megkedvelt "Rozé, Rizling & Jazz Napok" idén 20 balatoni borásszal és 30 fellépővel fog kedveskedni már július 12-től július 21-ig a veszprémieknek és a fesztiválra idelátogató vendégeknek. A Veszprémvölgyben július 16-20-ig zajlanak a VeszprémFest kísérőrendezvényei EtnoJazz a Kolostorban címmel.

A Petőfi Színház mint új helyszín jelenik meg az idei évben, július 20-án 18 órától itt Roby Lakatos koncertjét hallhatják az érdeklődők.

Bár még pár nap hátravan a rendkívüli esemény kezdetéig, a Várban már állnak az impozáns színpad és a mobil (ülő) lelátó keretei. Fotóriporterünk az építkezés egyes részleteit is figyelemmel kísérte.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.