A "Magyar Birkózás Arca" a királynék városában

Veszprémben vehették át díjaikat a sportág legszebb lányai.
 
 

A "Magyar Birkózás Arca" a királynék városában

Veszprémben vehették át díjaikat a sportág legszebb lányai.
 
 
 
 
 

A "Magyar Birkózás Arca" a királynék városában

Veszprémben vehették át díjaikat a sportág legszebb lányai.

A szeptemberi, Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokság előkészülei sorában a magyarbirkozas.hu weboldal országos szépségversenyt hirdetett, szervezett, majd bonyolított le a sportágban szereplő ifjú hölgyek részére.

A nagy közönségsikerrel zajló vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetését a Betekincs Hotelban tartották, ahol a megjelent vendégek, hozzátartozók és zsurnaliszták körében Maróti István, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke arról beszélt, hogy a sportág népszerűsítése érdekében hozták létre "A legszebb birkózó lányok versenye" néven meghirdetett programot.

- Nézzék e gyönyörű hölgyeket - mutatott a pódiumon felsorakozott dobogós helyezettekre. - A tévhitekkel ellentétben ilyen karcsú, jóalakú lányok (is) alkotják a birkózó versenyek mezőnyét. Hiszen a sportnak ezen ága szintén jól szolgálja a személyiség, s azon belül a fizikum alakulását.

Janku Ferenc, a magyarbirkozas.hu szerkesztője, a veszprémi Centrum SE elnöke, a lebonyolítás rendjét is ismertette:

- Az első fordulóra 23 jelölés érkezett, s ebből a körből kilencen jutottak a a második fordulóba. A vetélkedő teljesen nyilvános volt, a továbbjutás sorsát mindig a közönség szavazatai döntötték el. A három etap során, majd a kommentekkel együtt immár túlhaladtuk a húszezer szavazatot és az ötszázezres (!) kattintást a facebook-on.

A harmadik fordulóban a hat továbbjutó közül választhattak az érdeklődők, s végül a következő sorrend alakult ki (valamennyien válogatott kerettagok, korosztályos országos bajnokok): 1. Vidéki Nikolett (Kiskunfélegyháza, háromszoros országos bajnok), 2. Pécsi Alexandra (Dunaferr, egyszeres országos bajnok), 3. Rivasz Andrea (Törökszentmiklós, hétszeres országos bajnok).

A győztes - aki most egy évig viselheti a "Magyar birkózás arca" címet - és a helyezettek értékes pénz- és egyéb jutalmakat vehettek át a rendezvény során, amely hangulatos beszélgetéssel ért véget.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.