Erős szél, zivatar, lehűlés: ekkor érkezik a hidegfront

Részletes heti meteorológiai előrejelzés az egész országra.
 
 

Erős szél, zivatar, lehűlés: ekkor érkezik a hidegfront

Részletes heti meteorológiai előrejelzés az egész országra.
 
 
 
 
 

Erős szél, zivatar, lehűlés: ekkor érkezik a hidegfront

Részletes heti meteorológiai előrejelzés az egész országra.

Hétfőn a reggeli, kora délelőtti óráktól hidegfront vonul át az országon. Kíséretében zivatarok, viharos széllökések lehetnek. Napközben főleg az ország északkeleti részén kaphatunk nagyobb esőt a nyakunkba.

A hét közepére ismét 30 fok körüli maximumok lehetnek, de a hétvégén újabb hidegfront hoz csapadékot és visszaesik a nappali hőmérséklet is - közölte a hirado.hu információi szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében.

A heti észletes prognózis: hétfőre hidegfront érkezik, emiatt északkeleten, keleten erősen felhős lesz az ég, és arrafelé több helyen valószínű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. Másutt hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt, és csak helyenként lehet számítani csapadékra, egy-egy zivatarra. A sokfelé élénk északnyugati szelet időnként erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában 23 és 28 fok között, de északkeleten csak 20 fok körül valószínű.

Kedden a Dunától keletre többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok is előfordulhatnak, másutt több lesz a napsütés. A minimumhőmérséklet 10-16 fok, a maximumhőmérséklet 23-27 fok lesz.

Szerdára az ország nagy részén sok napsütés várható, a középső és északi területeken változóan felhős lesz az ég, de csapadék ott sem valószínű. A hajnali órákban 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 25-29 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön nyugaton változóan, keleten gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 26 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken főként északkeleten lehetnek záporok, de másutt nem valószínű csapadék. A minimumhőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között lesz.

Szombaton egy észak felől érkező hidegfront hatására többször erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkülhet, a Dunántúlon kissé meg is erősödhet, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, napközben 23-30 fok lehet.

Jövő vasárnap többször megnövekszik a felhőzet, nagyobb valószínűséggel északkeleten, keleten várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon időnként erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, nappal 21-27 fokig emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.