Száguldó autók, túlsúlyos rakományok, repedező házfalak

A veszprémi Dózsavárosban lakók életét megkeseríti az egyre nagyobb tehergépjármű forgalom.
 
 

Száguldó autók, túlsúlyos rakományok, repedező házfalak

A veszprémi Dózsavárosban lakók életét megkeseríti az egyre nagyobb tehergépjármű forgalom.
 
 
 
 
 

Száguldó autók, túlsúlyos rakományok, repedező házfalak

A veszprémi Dózsavárosban lakók életét megkeseríti az egyre nagyobb tehergépjármű forgalom.

Évekig kérlelték az önkormányzatot a probléma megoldására, korlátozó táblák kihelyezésére. Azok kihelyezésre kerültem, ámde rossz helyekre, így a probléma nem enyhült, hanem súlyosbodott.

A városrészben az utcafrontra épültek a házak, az út és a házak közötti járda pedig keskeny. A Tüzér utcában pedig az iparterület miatt megsokszorozódott a városrészbe érkező és az onnan kivezető gépjárműforgalom, a teherautók már hajnaltól szinte a házak ablakai alatt dübörögnek, megkeserítve ezzel az ott lakók életét. A rakományok jelentős zaj- és rezgéskeltéssel járnak, károsítva az útfelületet, csatornahálózatot. A rendezési terv szerinti lakóövezeti besorolású területen a terhelés miatt több lakóház fala is megrepedt már.

A lakók gondjaik megoldása érdekében évek óta kilincselnek, kevés eredménnyel. A károk miatt a közút kezelőjéhez az önkormányzathoz fordultak, a gyorshajtások miatt a rendőrséget keresték, nem sok eredménnyel. Jegyzőkönyvből már sok van, jó megoldás nincs.

Az évekig tartó levelezgetésnek az lett a vége, hogy a Tüzér utcába kihelyezték a korlátozó táblákat. Csakhogy rossz helyre, mondják a lakosok. A korlátozó tábla érthetetlen módon a település végét jelző tábla után van. Ez már nem lakó, hanem ipari övezet. Ellenkező irányban az átmenő teherforgalmat korlátozó tábla az ipari létesítmények előtt, de már a lakott területet jelző táblán kívül található. A táblák ilyetén módon éppen ott tiltanak, ahol nem kellene. A házak között viszont érthetetlen módon megengedik a tehergépjármű forgalmat. A korlátozás így értelmetlen, nevetséges és éppen ellentétes azzal, amit a lakók kértek.

Az önkormányzat városstratégiai és városmarketing bizottsága elnökének, Siklódi Leventének is írtak levelet a dózsavárosiak, ismételten kérve a Tüzét utca forgalmi rendjének megváltoztatását. A bizottság Hartmann Ferenc képviselő kezdeményezésére foglalkozott az üggyel, de megoldás nem született. Levelet írtak Mihalovics Péter parlamenti és önkormányzati képviselőnek is – választ a mai napig nem kaptak.

Az út tovább romlik, a házak repedeznek, a lakók türelme elfogyott. Most már arra kényszerülnek, hogy valamilyen tiltakozó akcióval hívják fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre és kikényszerítsék az önkormányzattól a helyzetet megoldását. Környezetvédelmi és jogi szakértőkkel is tárgyaltak már és ha nem lesz változás, készek az ingatlanokban keletkezett kár megtérítésért jogi eszközökkel is fellépni. Pedig csak néhány táblát kellene jó helyre rakni!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.