Cseh Laci: Ez nagyon értékes siker

A magyar úszó bravúrnak tartja a 100 méteren szerzett ezüstérmet a barcelonai világbajnokságon.
 
 

Cseh Laci: Ez nagyon értékes siker

A magyar úszó bravúrnak tartja a 100 méteren szerzett ezüstérmet a barcelonai világbajnokságon.
 
 
 
 
 

Cseh Laci: Ez nagyon értékes siker

A magyar úszó bravúrnak tartja a 100 méteren szerzett ezüstérmet a barcelonai világbajnokságon.

Nem szakadt meg a nagy sorozat: az utóbbi tíz évben minden világversenyről hozott legalább egy érmet Cseh.

A barcelonai úszó-világbajnokságon a 100 méteres férfi pillangóúszásban Cseh László ezüstérmet szerzett. Győzött a dél-afrikai Chad Le Clos, a harmadik helyen Konrad Czerniak végzett Lengyelországból.

A futam után így nyilatkozott az újságíróknak a magyar klasszis:

- Hát, ez nagyon értékes siker, nagyon jó volt a versenyzés. Szerencsém is volt, mert nagyon közel voltunk egymáshoz, hála Istenn ek, ez most nekem jött ki jól. Arra készültem, hogy akármi lesz, a falnál ki kell jönnie, mert tudtam, hogy szoros lehet. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt sikerült elérnem.

- Azt éreztem, hogy egytől nyolcig benne van bárkinek bármi. Nem mondom, hogy nem lett volna az egyre esélyem, de Chad nagyon jó időt úszott, az az igazság. Kihoztam mindent ebből, de azt mondom, álljunk a földön. Az edzés bennem van, a munka bennem van, de vannak néha versenyzési problémák. Köszönöm a sorsnak, hogy ez az érem megadatott.

A Sport24 kérdésére, miszerint csinált-e valamit másképp a mai nap folyamán, mint az előző számok alkalmával, így válaszolt:

- Igazából a tegnapi úszás után tudtam, hogy ott mi az, ami nem volt jó. Úgy éreztem, az is okkal történt, hogy azt az időt értem el. Ugyanis nagyon örültem a kettes pályának, nem bent középen voltam. A forduló előtt annyira nem jött ki a fal, de tudtam, hogy utána már csak egy 50 van hátra, és csak nem halok meg.

A magyar úszás egyik ikonja aztán a sajtótájékoztatón is igazolta intelligenciáját. Egyrészt angolul válaszolt az újságírók kérdésére, másrészt érzékeltette profizmusát. Az egyik tévétársaság kérdésére, miszerint nem kellemetlen-e, hogy előbb Phelps verte meg mindig, majd most Chad Le Clos sorozatban, így válaszolt:

- A verseny verseny, ellenfelekkel. Ráadásul nemcsak őket kell legyőzni, hanem magadat is. Én boldog vagyok, hogy Chaddal versenyezhetek, és nagyon remélem, hogy egyszer én győzök. Valaki ellen - így Laci, aki hozzátette, nagyon szereti a vegyesúszást, újabban a 200 vegyest, így nem könnyen adná fel azt az úszásnemet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.