Drámai hajrában született a győzelem

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában nagyot javított helyzetén az MKB Veszprém.
 
 

Drámai hajrában született a győzelem

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában nagyot javított helyzetén az MKB Veszprém.
 
 
 
 
 

Drámai hajrában született a győzelem

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában nagyot javított helyzetén az MKB Veszprém.

Telt ház, fantasztikus hangulat fogadta a pályára lépő együtteseket. A Csehovszki Medvegyi a várakozásnak megfelelően már az első percektől kezdve teljes erőbedobásra késztette a magyar bajnokot. Hazai vezetéssel 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok az irgalmatlan keménységű küzdelemben.

Mintegy tíz perc után alaposan elhúzott az orosz bajnok (válogatott?) és 3:7-et, majd újabb tíz perc múlva már 5:9-et mutatott az eredményjelző tábla.

Ekkor Mocsai Lajos taktikai húzása következett, Vujint a veterán Perez váltotta. A döntés sikeres volt, a veszprémiek a közönség hatalmas buzdítása közepette fokozatosan dolgozták le hátrányukat és végül Császár sikeres hetes lövésével döntetlenre hozták az eredményt, 10:10.

Fordulás után sem változott a küzdelem képe, minden labdáért, gólért gyilkos harc folyt. Ebben az időszakban is jobbára az oroszok vezettek egy-két, olykor három góllal.

Az utolsó tíz percben fokozatosan közelítette meg ellenfelét az Alilovics parádés védéseitől (is) feltüzelt hazai együttes, amely öt perccel a vége előtt érte utol a Medvéket.

A hajrában idegölő küzdelemben fordított az eredmény állásán az MKB Veszprém és végül a mezőny legeredményesebbje, Carlos Perez állította be a végeredményt, 24:22.

Ezzel a győzelemmel a hazaiak megerősítették a pozíciójukat a csoport "felsőházában".

Jegyzőkönyv. MKB VKC - Csehovszki Medvegyi 24:22 (10:10). Veszprém, 5000 néző. V.: Horacek, Novotny (csehek). MKB VKC: Alilovics - Iváncsik T., Vujin, Ilyés, Sulic, Terzics, Iváncsik G. Csere: Laluska, Császár, Perez, Vilovski, Gulyás, Korazija, Schuch. Edző: Mocsai Lajos. Csehovszki Medvegyi: Grams - Kovalev, Shelmenko, Csernoivanov, Dibirov, Rastvortsev, Ivanov. Csere: Chipurin, Harbok, Aslanyan, Starykh, Filippov, Koksharov, Shishkarev. Edző: Vladimir Maximov. A legjobb lövők: Perez 7, Császár 4, Vilovszki, Terzics, Iváncsik G. 3-3, il.. Shelmenko 6, Harbok 5, Chipurin 4.

A többi eredmény: Targi Kielce (lengyel) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 37:29 (21:14), Füchsee Berlin (német) - Atletico Madrid (spanyol) 33:37 (15:17).

A csoport állása: 1. Madrid 7, 2. Veszprém 6, 3. Berlin 5, 4. Kielce 4, 5. Csehovszki 2, 6. Silkeborg 0 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.