Megdöbbentek Lázár bejelentésén

Felháborítónak tartja Lázár János államtitkár hétfői bejelentését az Együtt-PM szövetség és az MSZP.
 
 

Megdöbbentek Lázár bejelentésén

Felháborítónak tartja Lázár János államtitkár hétfői bejelentését az Együtt-PM szövetség és az MSZP.
 
 
 
 
 

Megdöbbentek Lázár bejelentésén

Felháborítónak tartja Lázár János államtitkár hétfői bejelentését az Együtt-PM szövetség és az MSZP.

Az ellenzéki pártok szerint az uniós támogatások brüsszeli megvonásáról szóló bejelentés nyílt beismerése annak, hogy a kormány alkalmatlan az ország vezetésére. A Fidesz szerint azonban a bukott baloldal most is sumákol, és eltereli a figyelmet saját ügyeiről.

- Minden kollégától azt kértem, hogy a jövőben ne Brüsszel érdekeit képviselje Budapesten, hanem Budapest érdekeit Brüsszelben – mondta Lázár János a Fejlesztési Ügynökség munkatársainak még a hét elején, miután kiderült, hogy 600 milliárdos forrást bukhat idén Magyarország, mert a 15 operatív programból 13-ban hibát talált Brüsszel.

- Nyílt beismerése volt, hogy mindenféle propaganda jól megy a kormánynak, de amikor tényekkel szembesül, akkor rögtön kiderül, hogy alkalmatlan ennek az országnak a vezetésére – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, aki szerint Lázár János beismerte, hogy a kormány a nemzeti érdekeket sértve irányítja az országot.

- A lustákat, a bénákat, az impotenseket, miért nem váltja le őket? – tette fel a kérdést Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök azt tanácsolta Lázár Jánosnak, hogy ha bénának, vagy lustának tartja saját kormánya embereit, akkor gondoskodjon a leváltásukról. Azt is mondta: hogy a támogatások megvonása már az első félévben is több mint félezer milliárdos veszteséget jelent az országnak.

- Ez azt jelenti, hogy a magyar emberek jövőjéből, életéből, fejlődési lehetőségéből 600 milliárd forintot veszítünk azért, mert a kormány képtelen ezt a területet irányítani – mondta Bajnai Gordon.

- Ekkora pofátlanságra kevés példa akad a magyar történelemben. Hazánkban immár emberek milliói nyomorognak, az Orbán-kormány és holdudvara viszont féktelenül dőzsöl az ingyen pénznek tekintett EU forrásokból – mondta az MSZP-s Szanyi Tibor.

A szocialisták szerint is felháborító volt Lázár János bejelentése. Szanyi Tibor azt mondta: Orbán Viktor olyan emberre bízta az uniós közpénzeket, aki milliárdos károkat okozott saját városának. A politikus szerint a bazári alkudozásra gyúró Lázár János téved, ha azt hiszi, hogy cinkosságot vásárolhat az uniós intézményektől.

A Fidesz szóvivője az ellenzéki felvetésekre nem reagált, viszont az ATV.hu híre szerint közölte, hogy szerinte a „bukott baloldal” most is sumákol. Hoppál Péter azt mondta: az MSZP-nek és az Együtt-PM szövetségnek inkább arról kellene tájékoztatnia a lakosságot, hogy miről egyeztetnek zárt tárgyalásaikon.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.