Indul a "devizások gyászmenete"

A Terrorelhárító Központ emberei lezárják a miniszterelnök házának a környékét.
 
 

Indul a "devizások gyászmenete"

A Terrorelhárító Központ emberei lezárják a miniszterelnök házának a környékét.
 
 
 
 
 

Indul a "devizások gyászmenete"

A Terrorelhárító Központ emberei lezárják a miniszterelnök házának a környékét.

Lezárja a Terrorelhárítási Központ (TEK) a kormányfő otthonának környékét péntektől - derül ki a szervezet honlapjára csütörtökön felkerült személy- és létesítménybiztosítási intézkedésről szóló dokumentumból. Az intézkedésre valószínűleg a miniszterelnök házánál is elhaladó "A devizások gyászmenete" nevű akció miatt van szükség.

Hajdu János, a TEK főigazgatója péntektől a szükséges ideig, de legfeljebb vasárnap éjfélig rendelte el a XII. kerület a Kútvölgyi út és Cinege út kereszteződésétől a Csipke út és Cinege út kereszteződéséig a terület lezárását.

Az intézkedés pontos oka a dokumentumból nem derül ki, a főigazgató indoklásként azt írta: ebben az időszakban a Cinege út 5. szám alatt védett személy tartózkodik. Úgy fogalmazott: figyelemmel arra, hogy a védett objektum biztonságának, zavartalan működésének, a védett személy szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása a rendőrség kiemelt feladata, az intézkedés meghozatala indokolt. A TEK az MTI érdeklődésére nem közölt további részleteket az intézkedés okáról.

Az intézkedést minden bizonnyal a miniszterelnök házánál is elhaladó "A devizások gyászmenete" nevű akció miatt hozták.

A devizahitelesek érdekében tüntetők délután 3 órakor találkoznak az Alkotmány utcában a Parlamentnél, majd a tervek szerint egy végrehajtóhoz fognak vonulni, utána pedig bankvezéreket akarnak "meglátogatni". "Utolsó előtti állomásunkon újra megmutatjuk magunkat Orbán Viktor háza előtt, hogy figyelmeztessük, szeptemberben erős és elfogadható megoldást várunk"- írják a szervezők. Hozzáteszik: ezt követően "a legnagyobb bankvezérhez megyünk".

Az MTI információi szerint a tüntetők "a meglátogatott hatalmasságok" háza előtt facsemetéket ültetnek vagy tesznek ki műanyag edényben az áldozatok emlékére, "hogy mindig emlékezzenek rá, milyen bűnös dologban vettek részt".

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.