Hoffmann Rózsa csodálkozik

Gyűlnek a tiltakozó aláírások a KDNP politikusának tanárt, szülőt sértő kijelentései miatt.
 
 

Hoffmann Rózsa csodálkozik

Gyűlnek a tiltakozó aláírások a KDNP politikusának tanárt, szülőt sértő kijelentései miatt.
 
 
 
 
 

Hoffmann Rózsa csodálkozik

Gyűlnek a tiltakozó aláírások a KDNP politikusának tanárt, szülőt sértő kijelentései miatt.

A köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta: a mostani béremeléssel mindenki jól jár. Közben gyűlnek a tiltakozó aláírások a KDNP politikusának tanárt, szülőt sértő kijelentései miatt.

Hoffmann Rózsa a lapban beszélt tanévkezdésről, béremelésről, minősítési rendszerről, készülőben lévő kollektív szerződésekről. A pedagógus-életpályamodell kapcsán az államtitkár jelezte: az érintettek első ízben már ebben a tanévben részt vehetnek a minősítő eljáráson, hogy magasabb besorolást kapjanak, bár ehhez először „a minősítést végző szakemberek képzésének kell befejeződnie, ami már megkezdődött”.

Az államtitkár gyakorlatilag megismételve korábbi érveit tagadta, hogy bárki átverte volna a pedagógusokat. Hoffmann teljesen érthetetlennek nevezte a panaszáradatot. Szerinte sokan tévesen értelmezik a négyig tartó iskolai foglalkozásokat. Mint mondta: fokozatosan tennék általánossá az egész napos iskolát, az új szabály pedig már a 2011-es köznevelési törvényben is benne volt, csak eddig - úgy látszik - elkerülte a figyelmet.

Egyelőre az általános iskolának kötelező a nyitva tartás, de nem kell az összes diáknak ott maradnia. Ha a szülők tudnak gondoskodni gyermekük ellátásáról, kikérhetik őket az igazgatótól a kötelező órák után – közölte. A szándék egyértelműen az, hogy azok a gyerekek, akikkel nem volna, aki foglalkozzék, mert mindkét szülő sokáig dolgozik, az iskolában értelmesen tölthessék el az időt. Ez egy fokozatos átmenet a lassan általánossá teendő egész napos iskola felé – tette hozzá.

Közben a Népszabadság szerint már több mint négyezren írták alá azt a tiltakozó levelet, amit Hoffmann Rózsának címzett a pedagógusokat, oktatási szakembereket, szülőket tömörítő Hívatlanul nevű Facebook-csoport. A tiltakozást az az interjú váltotta ki, amelyet múlt pénteken készített az államtitkárral a HírTV. Az aláírók - pártállásuktól függetlenül - tiltakoznak az államtitkárnak a közvéleményt a pedagógusok ellen hangoló, a szülőket is sértő kijelentései miatt.

Elutasítják Hoffmann Rózsa kijelentését, hogy a pedagógusok nem ismerték vagy nem vették komolyan a nemzeti köznevelésről szóló törvényt. Kikérik maguknak azt is, hogy a pedagógusok a korábbi rendszerben a tanórán kívüli elfoglaltságok miatt, ahogy Hoffmann Rózsa fogalmazott, „mindenért tartották volna a markukat”. A Hívatlanul csoport azt is elutasítja, hogy Hoffmann a gyerekek és a társadalom érdekének nevezi az interjúban az egész napos iskolát.

A tiltakozók szerint az interjú, amelyben az államtitkár kiemelt különböző szülői attitűdöket, alkalmas arra, hogy a különböző társadalmi helyzetű, etnikai és vallási hovatartozású szülők közötti ellentéteket szítson. Visszautasítják azt az állítást is, amely szerint a mindennapos testnevelést „a társadalom nagy-nagy többségének tetszése” kíséri. „A mindennapos testnevelést sem a diákok, sem a szülők, sem az iskolák nem üdvözölték lelkesen, hiszen bevezetését nem előzte meg körültekintő állapotfelmérés. Az intézmények túlnyomó többségében hiányoznak a szükséges feltételek: nincs elég tornaterem és öltöző, mosdó" - áll a levélben, amelyben a Hír24.hu információi szerint bocsánatkérésre szólítják fel Hoffmann Rózsát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.