Fideszes berkekből szivárgott ki az infó: tartanak a bukástól

Hogyan akarja megnyerni a választásokat a Fidesz?
 
 

Fideszes berkekből szivárgott ki az infó: tartanak a bukástól

Hogyan akarja megnyerni a választásokat a Fidesz?
 
 
 
 
 

Fideszes berkekből szivárgott ki az infó: tartanak a bukástól

Hogyan akarja megnyerni a választásokat a Fidesz?

Orbán Viktor szerint a jövő évi választáson kell utoljára megmérkőzni a posztkommunista baloldallal. A kormányfő a visegrádi frakcióülésen arról is beszélt, 25 éve küzd ezért a helyzetért; a pártban azonban tartanak 2002 megismétlődésétől.

Orbán Viktor szerint a 2014-es választás nem pusztán a pártok közötti versenyről szól majd. A miniszterelnök a Fidesz-képviselőcsoport múlt heti visegrádi kihelyezett ülésén egy negyedszázados küzdelem lehetséges lezárásnak nevezte a jövő évi voksolást. Szerinte ugyanis a rendszerváltó jobboldalnak utolsó alkalommal kell megküzdenie a posztkommunista baloldallal: egy esetleges fideszes győzelem teljesen felmorzsolja a még létező „megalvadt struktúrákat", s 2018-ban már új baloldal lesz a kihívó. A miniszterelnök arról is beszélt, 25 évet szánt az életéből erre a küzdelemre. A voksolás magasabb értelmének boncolgatása indokolt volt, hiszen a hétfőn elindult parlamenti ülésszakkal a politika jövő tavaszi megmérettetés előtti célegyenesbe fordult.

„A Fidesznek a rendszerváltozás óta agárként kellett szaladnia az életéért, miközben az MSZP bölényként elkényelmesedett. A baloldal ezért képtelen megújulni és áttörni a közvélemény-kutatásokban" - fűzi tovább a kormányfő mondanivalóját egy befolyásos képviselő a Heti Válasznak. Hozzáteszi, a baloldal 1990 óta egyszer sem töltötte fel akkumulátorait. Szellemi élete „elszárszósodott" - utalt forrásunk a köznevetségbe fulladt baloldali értelmiségi piknikre -, húsz évig működő reflexei fabatkát sem érnek a világgazdasági válság miatti új világban. Ezzel is magyarázható, hogy az MSZP és az Együtt minden erőfeszítése ellenére sem képes megközelíteni a felmérésekben a Fideszt.

„2002 emléke élénken él a pártban, mindenkiben ott motoszkál, hogy egyszer már buktunk hasonló helyzetben" - árnyalja a képet egy fideszes stratéga a HetiVálasz.hu cikke szerint. A tizenegy évvel ezelőtti sokk a magyarázata annak, hogy a magabiztosság mellett miért van jelen a feszültség is a Fidesz-rendszerben. Nem véletlen, hogy a miniszterelnök erről is hangsúlyosan beszélt a politikai szezon nyitányát megelőző kihelyezett frakcióülésen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.