Gyurcsány Orbánnak: „A TEK nélkül menjen a választók közé"

A volt miniszterelnök véleménye szerint kormányváltás esetén is csak a legkorábban 2016-ban pezsdülhet meg a gazdaság.
 
 

Gyurcsány Orbánnak: „A TEK nélkül menjen a választók közé"

A volt miniszterelnök véleménye szerint kormányváltás esetén is csak a legkorábban 2016-ban pezsdülhet meg a gazdaság.
 
 
 
 
 

Gyurcsány Orbánnak: „A TEK nélkül menjen a választók közé"

A volt miniszterelnök véleménye szerint kormányváltás esetén is csak a legkorábban 2016-ban pezsdülhet meg a gazdaság.

Gyurcsány Ferenc szerint továbbra sem szabad lemondani a teljes körű baloldali ellenzéki összefogásról – erről a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a 168 Óra Online cikke szerint pénteken a budapesti Szabadság téren beszélt, ahol nyilvános fogadónapot tartott.

A volt miniszterelnök országjárásának tapasztalatai alapján azt mondta, hogy nem nagyon találkozott olyan ellenzéki szavazóval, aki nem a baloldal pártjainak összefogását sürgetné.

Közölte, ha mégsem sikerül az összefogás, akkor a baloldali pártoknak a választás előtt „arányosan, nagyvonalúan” vissza kell léptetniük egymás javára egyéni jelöltjeiket, mert nem engedhetik meg, hogy a Fidesz és Orbán Viktor „nevető harmadikként” győzedelmeskedjen.

Gyurcsány Ferenc szerint csak akkor lesz több munkahely, ha az ország iránti bizalom újraépül, de ez hosszú folyamat. Hozzátette, ha be is következik a kormányváltás, 2016-nál előbb érdemben akkor sem fog „megpezsdülni a gazdaság”, mert olyan kevés a beruházás, hogy azok alapján a következő két-három évben nem lesz több munkahely.

A DK elnöke azt mondta, csak akkor szabad az ellenzékre szavazni, ha az embereknek van elég kitartásuk ezt kivárni. Kijelentette: azt a „végtelen megosztottságot, megbélyegzettséget” viszont, amit „ez a jobboldalinak nevezett rezsim rákényszerít az országra”, egy-két hét vagy hónap alatt meg lehet szüntetni.

Kiemelte, alig van olyan ember, aki ne panaszkodna amiatt, hogy az elmúlt három évben „pokolian” megnövekedtek a megélhetési költségei. Hozzátette: lehet a rezsiről beszélni, de ez a megélhetési költségeknek csak egy kis részét jelenti – írja az MTI.

Arra is kitért, hogy a DK számára nagyon fontos a választókkal való találkozás. Gyurcsány Ferenc azt üzente Orbán Viktornak, „legyen bátorsága a választók közé menni a TEK nélkül”.

Közölte, továbbra sem kapott választ az Együtt-PM-et vezető Bajnai Gordontól, illetve a szocialisták pártelnökétől, Mesterházy Attilától arra az SMS-re, amelyben felajánlotta, hogy október 23-án közösen ünnepeljenek.

- Én végtelen türelemmel tudtam végighallgatni, amikor engem a Dunába kívánt a jobboldal – mondta. Mindezzel arra a kérdésre reagált, amelyik a véleményét firtatta arról, hogy vasárnap a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendezvényén ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobrot. Gyurcsány Ferenc azt mondta, aki nem érti a szobordöntés szimbólumát, az politikai értelemben süket és vak. Hozzátette: nem a szobordöntéssel van baj, hanem Orbán Viktor kormányzásával.

Gyurcsány Ferenc egy emelvényen tartott nyilvános fogadónapot a Szabadság téren, ahol a sajtótájékoztató időpontjában száz-kétszáz ember volt jelen. Többségük sorban állt, hogy beszélgethessen néhány percet a volt kormányfővel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.