Bayer a válogatottnak: „Takarodjatok!”

A Békemenet szervezőjeként is ismert egykori Fidesz-alapító a magyar labdarúgó-válogatott 8:1-es veresége után nyílt levelet írt a válogatottnak.
 
 

Bayer a válogatottnak: „Takarodjatok!”

A Békemenet szervezőjeként is ismert egykori Fidesz-alapító a magyar labdarúgó-válogatott 8:1-es veresége után nyílt levelet írt a válogatottnak.
 
 
 
 
 

Bayer a válogatottnak: „Takarodjatok!”

A Békemenet szervezőjeként is ismert egykori Fidesz-alapító a magyar labdarúgó-válogatott 8:1-es veresége után nyílt levelet írt a válogatottnak.

„Mi, magyarok, egészen páratlan teljesítményt nyújtunk a sport terén. Az olimpiai örökranglistán a fantasztikus kilencedik hely a miénk, ami összevetve lélekszámunkkal és anyagi lehetőségeinkkel, szinte felfoghatatlan” – kezdi írását a Magyar Hírlap hírhedt publicistája.

A Békemenet szervezőjeként is ismert egykori Fidesz-alapító a magyar labdarúgó-válogatott 8:1-es veresége után nyílt levelet írt a válogatottnak. Tegeződve, keresetlen szavakkal. Szerinte "ott van elrontva minden, hogy ti királyi módon megéltek ebből a teljesítményből. Ennek kell véget vetni, de azonnal. Tetszik vagy sem: ennek így nincs többé semmi értelme. Eddig sem volt – de áltattuk magunkat. Mindig kitaláltunk valami oktalan reménységet, aztán elkezdtünk hinni benne. Aztán ti sorra leköptétek a reményeinket”.

A publicista külön kiemeli, nem az a baj, hogy kikapott a válogatott, hanem az ahogy. „Bukarestben is, Hollandiában is. Erre nincs mentség, és nincsen magyarázat. Nincsen többé semmiféle magyarázat és mentegetőzés. Takarodjatok. Takarodjatok, mert ti vagytok a szégyen maga. S ez önmagában még senkit sem érdekelne. De ti akárhová mentek, mindenhol szégyent hoztok a hazátokra, és megaláztok mindannyiunkat”.

Bayer Zsolt a meccset nézve, nem tudta eldönteni: „tizenegy becstelen disznó van a pályán, vagy tizenegy képességtelen, mozgássérült szerencsétlen. S mindjárt megkövetem a mozgássérülteket, akik méltósággal és becsülettel viselik a rájuk mért sorsot, és helytállnak a saját helyükön. Ti nem álltok helyt soha, sehol. És ebből vagytok milliomosok. Takarodjatok”.

Bayer csak azért nem mondja a válogatott tagjainak, hogy szégyelljék magukat, mert ugyan "ti vagytok a szégyen maga, de a szégyenkezéshez önbecsülés kell, becsület kell, méltóság kell. Úgyhogy ne szégyelljétek magatokat. Csak takarodjatok. Adjátok le a szerelést, vegyétek le örökre a címeres mezt, mert csak beszennyezitek magatokkal. Az utolsó oltsa le a villanyt – és ne lássunk titeket, soha többé".

A publicista szerint utána elölről kell valahogy kezdeni az egészet. "A mai hatévesekkel. Addig pedig függesszük fel ezt az egész szánalmas, megalázó, arcpirító disznóságot. A pénzt pedig kapják meg azok, akik megérdemlik. Akik mögött van valami teljesítmény. És kapják meg a hatévesek a lehetőséget és a tökéletes körülményeket. Benneteket, senkiháziak pedig tartsanak el a nézőitek ezentúl. Elég volt belőletek, egyszer s mindenkorra!"

Korábban több mint 25 ezren szavaztak portálunkon arról, elég-e, hogy lemondott a szövetségi kapitány a történelmi vereség után. Olvasóink úgy vélték: a 8:1 miatt le kellene mondania az MLSZ teljes vezetőségének. 43 százalék mondta azt, hogy minden pályára lépett játékos „mondjon le”.

A magyar futball összehozta Deutsch Tamást és Szabó Tímeát, miután a Fidesz EP-képviselője azt írta a saját Facebook-oldalán, hogy „az MLSZ, annak elnöke és főtitkára minden lehetséges állami, üzleti és média segítséget, támogatást megkapott a munkájához. Nem leküzdhetetlen ellenszélben, hanem erős hátszélben dolgozhattak”. Deutsch szerint Csányi Sándor és főtitkára „időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat”.

Bejegyzésére úgy reagált Szabó Tímea, az Együtt-PM képviselője, hogy életében először egyetért Deutsch Tamással, akitől azt kérdezte, ha tudomása van bármilyen „átláthatatlan osztogatásról”, miért nem tett feljelentést az ügyben. Az ellenzéki politikus a Hír24.hu cikke szerint arra kérte Deutschot, hogy közösen harcoljanak azért, hogy a kormány elfogadja az Együtt-PM stadionépítési stopra vonatkozó törvényjavaslatát, amelyben leállítanák a stadionépítéseket és inkább a tömegsportok támogatására fordítanák az állami pénzeket.

X

Sok mindennel egyet lehet(ne) érteni Bayer Zsolttal. De a stílusával semmiképpen! Azzal pedig végképp nem, hogy éppen arról a személyről nem szól az írásában egy szót sem, aki miatt ideáig fajultak a honi labdarúgás körül kialakult viszonyok.

Ki ajnározta korábban - "ez egy szerethető csapat..." - a jelenlegi válogatottat?

Ki hozott kedvenc klubcsapatához portugál szakvezetőt?

A honi labdarúgók kiszorítását ki segíti elő azzal, hogy a hazai élcsapatokban (Videoton, Ferencváros, Újpest, stb.) csak elvétve lehet magyar játékost találni?

Ki az, aki az összes meccsen ott villogott a lelátón, amig ment a szekér, s aki a legfontosabb összecsapásokon (Bukarest, Amszterdam) cserbehagyta a válogatottat?

Ki az, aki éppen ebben a helyzetben nem áll ki a "kedvencei" mellett?

Ki az, aki az ország jelenlegi lerobbant helyzetében (munkanélküliség, nyomorgó családok, éhező gyerekek, stb.) stadionépítésre pazarolja az ország pénzét?

X

Bayer Zsolt írása, indulata akkor lenne hiteles, ha - fejétől bűzlik a hal - az okokkal és nem az okozattal foglalkozna! Rossz irányban indulatos...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.