A Wágner-ikrek nagy kemény kritikája

Mezeyék megfélemlítéssel tették tönkre a magyar edzőtársadalmat.
 
 

A Wágner-ikrek nagy kemény kritikája

Mezeyék megfélemlítéssel tették tönkre a magyar edzőtársadalmat.
 
 
 
 
 

A Wágner-ikrek nagy kemény kritikája

Mezeyék megfélemlítéssel tették tönkre a magyar edzőtársadalmat.

A Fradiszív.hu készített videointerjút az ASR Gázgyár kispadján dolgozó fiatal edzőpárossal, a 27 éves Wágner Ádámmal és Wágner Gáborral. Az ikrek sok mindenben igazat adnak Szalai Ádámnak és azt is elmondták, hogy szerintük miért közelít a nullához a magyar edzőszakma.

A testvárpár szerint erről leginkább az edzőképzés vezetői, Mezey György és Both József vezetnek, akik "megfélemlítik kollégáikat. Érzik, hogy valamit nem jól csináltak az elmúlt 30 évben, hiszen az eredmények nem jöttek. Ezt azzal próbálják meg kompenzálni, hogy aki bármilyen újdonságot próbálna meg becsempészni a szakmába, azt megfélemlítik, agyontapossák. Mezey és társasága tehet arról, hogy itt tart a magyar edzőszakma."

- Egervári Sándor is benne van a dologban - teszik hozzá. - Egy szövetségi kapitánynak egyéniségnek kéne lenni, nem félénknek, ahogy azt láttuk tőle. De ez nem véletlen, hiszen Mezey segítőjeként mindig is el volt nyomva. Volt olyan, hogy az edzőképzésen, még az első holland meccs után Mezey odaszólt neki, hogy azért azt a védelmet nem úgy kellett volna megszervezni. Egervári meg csak ült, mint egy kisnyúl. Hogy lehet egy kapitányt ilyen helyzetbe hozni? Ha pedig már belekerült, miért nem védi meg magát?

Az ikrek a TotalSport.hu cikke szerint arról is beszéltek, hogy itthon még mindig az atletikusságra, a fizikai képzésre helyezik a hangsúlyt, holott ez telejsen szembemegy a nemzetközi trenddel, de még a magyar tradícióval is. A holland válogatott játékosai például nem bírnak többet és gyorsabban futni Hajnal Tamáséknál, csak éppen nem végeznek felesleges mozgásokat, mert egy tudatos rendszerben játszanak.

"Nálunk ilyen tudatos rendszer nem volt felfedezhető a válogatottban. Dzsdzsák Balázs vagy Szalai Ádám is ösztönösen, illetve aszerint cselekszik, ami az orosz és a német bajnokságban ráragadt. Megkapja a labdát és utána kell még felmérnie, hová továbbítsa, ezért olyan esetleges a játékunk. Arjen Robben viszont már tudja, mert ismeri a szisztémát, ezért van ideje arra, hogy sokadszorra is megcsinálja azt a cselt, amit egyébként mindenki ismer."

Az ikerpár ezért felmentené a játékosokat a felelősség alól, szerintük egyértelműen a trénerek tehetnek arról, hogy nincs játéka a magyar válogatottnak. Azt is elmondták, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök munkáját viszont elismerik, remélik, hogy nem üldözik el. Egy nagy hibát rónak csak fel neki: hogy kinevezésekor nem takarította el Mezey Györgyöt és társaságát az edzőképzésből.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.