Feljelent az MSZP

A téma: az E.On-ügy milliárdjai és a Közgép.
 
 

Feljelent az MSZP

A téma: az E.On-ügy milliárdjai és a Közgép.
 
 
 
 
 

Feljelent az MSZP

A téma: az E.On-ügy milliárdjai és a Közgép.

- Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt tesz büntető feljelentést az E.On gáztárolóinak megvásárlása kapcsán a Magyar Szocialista Párt - jelentette be ma Tóth Bertalan, a párt elnökségi tagja. A szocialisták közgépes mutyit is sejtenek a háttérben.

- Orbán Viktor összekeverte a nyerőgépeket a pénznyelő-gépekkel - jelentette ki Józsa István szocialista országgyűlési képviselő a Magyar Villamos Művek (MVM) székháza előtt tartott sajtótájékoztatón. A megszólalás apropóját az adta, hogy a mai napon dönt az MVM közgyűlése arról, hogy 65 milliárd forintot adnak a 280 milliárdért megvásárolt gáztárolókban lévő földgázért. Ezzel az ügy - amelynek alapvető részleteit 10 évre titkosította a kormány - összesen 345 milliárd adóforintba került.

(Bár a tájékoztatón a szocialisták nem érintették, de összesen idén 500 milliárdot költ a kormány arra, hogy az ország területén található összes tározói kapacitás állami tulajdonba kerüljön. A Mol nemrég épített és az állam által bérelt tározójáért ugyanis 150 milliárdot ad a kormányzat még az idén.)

Tóth Bertalan a Stop.hu cikke szerint kijelentette: továbbra is fenntartják azt az állításukat, hogy Orbán Viktor ezzel a 345 milliárdos üzlettel fizeti ki a német cégnek a rezsicsökkentés okozta veszteségeket. Az ellenzéki politikus arra hivatkozott, hogy szakértői becslések szerint az E.On-tól átvett eszközállomány értéke 12 milliárd forint, míg az MVM saját közlése szerint a tulajdonukba került társaságok - amelyek a gáztározókat birtokolják - részvényei 110 milliárd forintot érnek. Így érthetetlen és indokolhatatlan, mi került az üzleten 345 milliárdba. Tóth hozzátette: éppen ezért különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentés tesznek a Fővárosi Főügyészségen, remélve: így talán napvilágra kerülhet az ügy minden, most még titkosított részlete.

Józsa István megjegyezte: információi szerint áttételesen nagy megrendelés futott be a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgéphez az E.On-tól, amely a Németországban most folyó elektromosközmű-hálózat megújításában vehet így részt. A zsíros üzlet megkötésének ideje kísértetiesen közel esik a gáztározók megvásárlásához.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.