„Óvjuk a jövőnket!”

Szombaton Diabétesz Világnap Veszprémben.
 
 

„Óvjuk a jövőnket!”

Szombaton Diabétesz Világnap Veszprémben.
 
 
 
 
 

„Óvjuk a jövőnket!”

Szombaton Diabétesz Világnap Veszprémben.

November 16-án sztárvendégek közreműködésével rendezi meg a megyeszéhelyen az idei Diabétesz Világnapot az Alapítvány a Cukorbetegekért, a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület, valamint a Vanderlich Egészség Centrum.

A rendezvényen vendég lesz a DIAEURÓ 2013. Európa-bajnok focicsapata, a magyar diabétesz válogatott edzője, Hevesi Tamás, a torna legjobb játékosa, Czernai Gábor, valamint dr. Havasi Anett, a csapat orvosa és Béki János a Diabetes páciens-újság és a csapat menedzsere.

A világnapi programoknak a Pannon Várszínház ad otthont 9 órától 13 óráig (Veszprém Dózsa György u. 2.). A délelőtt első felében a gyermekeknek kedveskednek a szervezők. Családi gyerkőcprogramra, arcfestésre, és bábszínházi előadásra invitálják a kicsiket és nagyobbakat.

A nap folyamán az is kiderül, ki lesz a „Diabétesz Világnap Hőse”. A szórakoztató programok mellett a rendezvény teljes ideje alatt vércukor és vérnyomásmérés, ingyenes szűrővizsgálatok, valamint diétás és mozgás tanácsadás várja az érdeklődőket, akik többek között megismerkedhetnek a legújabb inzulin pumpa működésével. A világnap üzenetéről, a szűrés és a prevenció jelentőségéről, a szövődménymentes élet lehetőségéről megyei szakorvosok tartanak előadást.

A program zárásaként Hevesi Tamás ad koncertet, majd mint minden évben, kék léggömbök százai repülnek a magasba. A rendezvényen az is kiderül majd, hogy alakult a nagy veszprémi szűrés: hányan vállalták, hogy az elmúlt két hónapban egyetlen kérdőív kitöltésével megtudják, mekkora a kockázata annak, hogy cukorbeteggé váljanak. Az összesítésbőlazt is megtudhatjuk, mennyire egészségesek a veszprémiek. A „Nagy szűrés” résztvevői között a világnapon ajándékokat is kisorsolunk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.