Konferencia Floridában...

Vizsgálóbizottságot állítanak fel Debrecenben.
 
 

Konferencia Floridában...

Vizsgálóbizottságot állítanak fel Debrecenben.
 
 
 
 
 

Konferencia Floridában...

Vizsgálóbizottságot állítanak fel Debrecenben.

Önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte csütörtökön Varga Zoltán debreceni önkormányzati képviselő annak tisztázására, miért és milyen költségen utazott egy konferenciára több helyi vezető Floridába. A polgármesteri hivatal az MTI érdeklődésére közölte: "a város vezetői közül önkormányzati delegáció tagjaként jelenleg senki sem tartózkodik külföldön".

Varga Zoltán, a DISZ (Debreceni Ifjúsági Szövetség) önkormányzati képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében azzal indokolta a vizsgálóbizottság felállításának, hogy híradások szerint 15 vezető, köztük sok debreceni is, "a távfűtést még nemigen látott, azt talán hírből sem ismerő turistaparadicsomba, Floridába utazott a hőszolgáltatásról eszmét cserélni".

Ismertetése szerint a delegáció tagjai között van a Debreceni Vagyonkezelő Zrt., a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Debrecen jegyzője, a város egyik alpolgármestere, és a városi vezetőkön túl egy magáncég ügyvezetője is, aki az egyik legismertebb és a város által leginkább foglalkoztatott cég, a DH-Szerviz Kft. tulajdonosa.

Az önkormányzati képviselő szerint a Floridába szervezett "energetikai tanácskozás" haszna és célja több mint kétséges. "Nincs ember ma Debrecenben (...), aki elhiszi, hogy a több millió forintos utazásnak bármilyen valós és kézzelfogható értelme lehet azon kívül, hogy a városi elit néhány kiválasztott és szerencsés tagja - vélhetően munkaidőben, nagy valószínűség szerint nem saját költségen -, eltöltsön néhány igen kellemes napot egymás és jó néhány koktél társaságában, a világ egyik legszebb tengerpartján" - jegyezte meg Varga Zoltán.

A Debreceni Polgármesteri Hivatal nem vett rész a szóban forgó külföldi program szervezésében - közölte a hivatal az MTI érdeklődésére. Közleményük szerint "a város vezetői közül önkormányzati delegáció tagjaként jelenleg senki sem tartózkodik külföldön".

A vezetők közül ketten - a jegyző és egy alpolgármester - az Amerikai Egyesült Államokban van, szabadságuk terhére utaztak, minden költségüket maguk finanszírozzák - közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.