Összesítésben két góllal voltak jobbak Róth Kálmánék

A V. Barabás DT KC lányai maguknak nehezítették meg a továbjutást.
 
 

Összesítésben két góllal voltak jobbak Róth Kálmánék

A V. Barabás DT KC lányai maguknak nehezítették meg a továbjutást.
 
 
 
 
 

Összesítésben két góllal voltak jobbak Róth Kálmánék

A V. Barabás DT KC lányai maguknak nehezítették meg a továbjutást.

A női kézilabda KEK-visszavágó mérkőzésen taktikai okokból (több néző buzdítja majd a lányokat mint Veszprémben...) Győrben fogadta fehérorosz ellenfelét Róth Kálmán csapata. A számítás azonban eleinte mintha nem vált volna be. Talán az ezres nagyságrendű szurkolósereg által telt lelátó okozta megilletődés miatt, de a kétgólos hátrányban érkező fehérorosz együttes percek alatt két gólt lőve összesítésben kiegyenlített, 27:27. További két találattal még a vezetést is megszerezték, 27:29! Tehát 0:4 után sikerült összehozni az első "hazai" találatot...

A lassú visszazárkózás, illetve a figyelmetlen védekezés miatt nem sokkal később már 1:6-ot mutatott a Magvassy sportcsarnok időmérője. Ettől kezdve aztán "felébredt" a gárda és előbb fokozatosan megközelítette ellenfelét, majd a 17. percben utol is érte a Gorodnyicsankát, 8:8. Ezután (hetesből) még egyszer vezetett a visszavágón a fehérorosz együttes, de a félidő végére hárommal ment a Barabás, 15:12.

Szünet után változatos játékban felváltva estek a gólok. Örvendetes módon a 38. percben már öt (20:15), majd a 43. percben már hat (23:17) volt közte. Ekkor azonban jött egy kisebb hullámvölgy és a szurkolókra némi frász: a befejezés előtt öt perccel ismét "csak" három gólos - tehát a továbbjutást illetően minimális - volt a hazai előny, 29:26. Ekkor azonban (némi edzői ösztökélés hatására) megemberelték magukat a lányok és végül nem kis izgalmak közepette, de négygólos győzelmet arattak. Azaz: továbbléptek a nyolcaddöntőbe, várhatják a keddi sorsolást.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda KEK, a 16 közé jutásért, 2. mérkőzés: V. Barabás DT KC – Gorodnyicsanka (fehérorosz) 31:27 (15:12). Győr, 500 néző. V.: Hatipoglu, Simsek (törökök). Barabás: Pásztor – Kokas, Tóth E. 6 (1), Kurucz 1, Planéta 5, Tóth G. 9, Pelczéder 5. Csere: Szemerey (kapus), Takács 3, Hajtai 1, Vesztergombi 1, Marincsák, Gulyás. Edző: Róth Kálmán. A Gorodnyicsanka legjobb lövői: Spas 9, Kocina 6.

Továbbjutott: a V. Barabás DT KC, 56:54-es gólkülönbséggel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.