Veszprém város (sport)vezetésének újabb kudarca

A megyeszékhelyről Mosonmagyaróvárra költözik a győri női kézilabdacsapat.
 
 

Veszprém város (sport)vezetésének újabb kudarca

A megyeszékhelyről Mosonmagyaróvárra költözik a győri női kézilabdacsapat.
 
 
 
 
 

Veszprém város (sport)vezetésének újabb kudarca

A megyeszékhelyről Mosonmagyaróvárra költözik a győri női kézilabdacsapat.

Közleményt adott ki a Veszprém Barabás Duna Takarék Bank Kézilabda Club sajtófőnöke. Ebben - többek között - az alábbiak olvashatók:

"A mosonmagyaróvári önkormányzat legutóbbi testületi ülésén az a döntés született, hogy a jelenleg Veszprém Barabás Duna Takarék Kézilabda Club néven NB I-ben szereplő női kézilabda csapatunk 2014 szeptemberétől mosonmagyaróvári székhellyel és színekben folytatja a versenyzést.

A döntés hátterében hosszas tárgyalási és előkészítő munka zajlott. Klubunk az elmúlt másfél szezonban igyekezett Veszprém városával és a helyi üzleti szférával megerősíteni kapcsolatát, azonban a városnak, segítő szándéka ellenére sem sikerült a korábbinál jelentősebb önkormányzati forrást elkülöníteni a jelenleg már KEK-ben is szereplő csapat számára. A veszprémi üzleti szféra irányába történő kezdeményezések sajnos szintén nem vezettek sikerre.

Ezzel párhuzamosan Mosonmagyaróvár vezetése több fronton is kinyilvánította a sportág iránti nyitottságát, így megkezdődhettek a tárgyalások a klub befogadására, amelyet testületi ülés szentesített. A döntés értelmében a 2014/2015-ös szezontól a klub székhelyet valamint nevet is vált, és a csapat óvári színekben folytatja a versenyzést..."

x

Bekövetkezett tehát, amit már annak idején sokan megjósoltak: rövid életű lesz ez az együttműködés. A győriek szándéka nyilvánvaló volt: minél magasabb szintű - lehetőleg élvonalbeli - szereplési lehetőséget adni a tehetségesa fiataljaiknak. De miután azonos osztályban nem szerepelhet egy klub (egy tulajdonos, szponzor, stb.) két csapata, ezért nevet kellett adni a "gyereknek". Ezt a szabályzatot kicselező, nem túl sportszerű szerepet Veszprém (sport)vezetése felvállalta. Hogy - minél kisebb anyagi- és munkabefektetéssel- betömjék azt a fájdalmasan tátongó lukat a megyeszékhely sportéletében, amely pedig nemes hagyományokra tekint vissza...

Adott lett tehát egy olyan csapat, amelynek semmi kötődése nem volt Veszprémhez. Emiatt ez a tehetséges kis társaság bizony a tökéletes érdektelenség közepette szerepelt, ami semmiképpen nem szolgálta a fejlődésüket. Ennek ellenére kiharcolták a nemzetközi szereplés lehetőségét.

Sokan már korábban is vizionálták a jelen fejleményeket. Attól kezdve, hogy a Kossuth-utcai beruházásból kimaradt az a névadó szponzor cég, amelyik annak idején az ötlet mellé állt. De helyette egészen mások kaptak a jelentős beruházásból részesedést...

Azért kíváncsiak lennénk arra, hogy az akkori ígérgetők miként reagálnak a helyzet ilyentén alakulására? A tavaszi szezonban - amikor a Róth Kálmán vezette lányok nemzetközi szinten képviselik majd az őket cserbenhagyó Veszprémet - ezek az emberek ott lesznek majd a lelátón?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.