Bravúros kezdés és hajrá az év utolsó bajnokiján

Gólzáporos mérkőzésen búcsúzott a futsal NB I. őszi szezonjától az 1. FC Veszprém.
 
 

Bravúros kezdés és hajrá az év utolsó bajnokiján

Gólzáporos mérkőzésen búcsúzott a futsal NB I. őszi szezonjától az 1. FC Veszprém.
 
 
 
 
 

Bravúros kezdés és hajrá az év utolsó bajnokiján

Gólzáporos mérkőzésen búcsúzott a futsal NB I. őszi szezonjától az 1. FC Veszprém.

Évzáró bajnoki összecsapáson a vasi megyeszékhelyen lépett pályára a régi ellenfél, a Haladás ellen a veszprémi futsalcsapat. A hírek szerint meggyengült, hiányos hazaiak ugyan Bánfalvi révén gyorsan vezetést szereztek (1:0), de ezt követően egy perc alatt kétszer is betaláltak Madarász János tanítványai, 1:2. A továbbiakban a korábbi gólszerzők (Vas és Marton) még egyszer betaláltak, s ezzel jelentős, háromgólos előnnyel vonulhattak öltözőbe a veszprémiek, 1:4.

Fordulás után a hazaiak kockázatos taktikát választottak: támadásban kapus helyett is mezőnyjátékost szerepeltettek. Ez változtatott a játék képén, a 29. perben megközelítették ellenfelüket (3:4). Tatai találata ismét kettőre növelte a bakonyiak előnyét, 3:5. A helyiek nem adták fel kockázatos taktikájukat, s ez a 33. percben egyenlítést (5:5) eredményezett. Finta büntetőből elért gólja ismét visszaadta a győzelmi reményt (5:6), majd a befejezés előtt Boromissza G. bebiztosította a három pont megszerzését (5:7), amit a helyiek még egy öngóllal is megfejeltek.

A legutóbbi bajnokság végén kiesett, majd némi szerencsével visszajutott veszprémiek az őszi szezonban bebizonyították, hogy az élvonalban a helyük: a középmezőnyben, a hatodik helyen várják a bajnoki folytatást.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 14. forduló: Haladás VSE – 1. Futsal Club Veszprém 5:8 (1:4). Szombathely, 500 néző. V.: Takács (Jantz, Richter). Haladás: Németh – Czeglédi, Borsi, Dorogi, Domokos. Csere: Kajáry (kapus), Bánfalvi, Gyurcsányi, Szimcsák, Schemmer, Halmos, Hajmási. Edző: Pálmay Tamás. Veszprém: Reveland – Bényi, Tar, Marton, Bormisza D. Csere: Sárdi (kapus), Finta, Tatai, Boromisza G., Vas, Hazuga, Mudra. Edző: Madarász János. Gólszerzők: Bánfalvi (4.), Szimcsák (26.), Domokos (29.), Halmos (32., 33.), ill. Vas (5., 10.), Marton (6., 18.), Tatai (31.), Finta (35.), Boromisza G. (37.), Domokos (39. – öngól).

A veszprémi futsalcsapat idei utolsó fellépésén szerdán kupamérkőzés keretében Csömörön szerepel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.