Pintér Attila az új szövetségi kapitány

Hosszas találgatás után a Magyar Labdarúgó Szövetség bemutatta a lemondó Egervári Sándor utódját.
 
 

Pintér Attila az új szövetségi kapitány

Hosszas találgatás után a Magyar Labdarúgó Szövetség bemutatta a lemondó Egervári Sándor utódját.
 
 
 
 
 

Pintér Attila az új szövetségi kapitány

Hosszas találgatás után a Magyar Labdarúgó Szövetség bemutatta a lemondó Egervári Sándor utódját.

Csütörtökön Telkiben felszállt a fehér füst. Hosszas találgatás után a Magyar Labdarúgó Szövetség bemutatta a lemondó Egervári Sándor utódját. 2013. december 19-től a Győri ETO edzője irányítja a válogatottat.

A hollandoktól októberben elszenvedett 8:1-es vereség után Egervári Sándor lemondott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Azóta megy a találgatás, ki lesz az utódja. A szövetség külföldiekben gondolkodot, és ennek megfelelően röpködtek a nevek, az ön és a komoly jelöltek.

Sven-Göran Erikssontól, Ronald Koemanon át Dungáig számos név felröppent, még az is, hogy Jupp Heynckesszel tárgyalt az MLSZ, de ők áruk miatt inkább a komolytalan felvetések kategóriába tartoznak. Paulo Sousát is ajánlgatták, míg Lothar Mattheus szokás szerint a magyar sajtón keresztül magát tolta előtérbe

Az MLSZ olyan szakemberben gondolkodott, aki már vezetett válogattat, de ismeri a magyar futball múltját és jelenét, rá lehessen bízni az utánpótlást, a válogatott irányítása mellett értéket teremtsem a magyar futballban. Bölöni László, aki köztes, de remek megoldásnak tűnt, ilyen szempontok szerint ugye magyar, mégis külföldinek számít, nem vállalta - szakmai okok miatt. Ezért Fred Rutten nevét gondolták sokan a legkomolyabbnak, bár ő nem vezetett még válogatottat.

Hiába no, az MLSZ álmodott, lenne ideális jelölt, de más lehetőségeket szab a pénztárca, a piaci szabad lista és az emberi akarat. Csányi Sándor a csütörtöki sajtótájékoztatón tartott bevezető beszédében elmondta, tíz fölötti volt a külföldiek száma, akikkel felvették a kapcsolatot, akadtak közöttük felnőtt válogatottnál is sikereket elérő szakemberek. Viszont ők időt kértek, míg nekünk az nincs. Az MLSZ már a 2016-os Európa-bajnokságra ütőképes csapatot szeretne, olyat, amelyik képes kijutni a kontinensviadalra.

És itt, e mondat után már sejteni lehetett valamit...

Nem is váratott magára a meglepetés, a karácsonyi ajándék: Pintér Attila, a Győri ETO mestere az új szövetségi kapitány. Érdekes, mit nyilatkozott honlapunknak Pintér még november 25-én:

- A magyar emberek problémáit mindig is magyar emberek oldották meg, legyen az az élet bármely területe. Ezzel azt hiszem, mindent el is mondtam - érvelt a Sport24.hu információja szerint ő is a honi futballszakma mellett.

Hát most itt a lehetőség a megoldóképlet legyártására. Az egyik verzió szerint győzött a hazai lobbi vagy a szövetség anyagi helyzete. A másik szerint Bölöninek nyárig szól a szerződése az araboknál, s Pintér csak átmeneti megoldás addig...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.