Nyílt szakítólevél Mesterházynak

Jobboldali prominensek - a baloldaliak nevében is - nyílt levélben szólították fel az MSZP-elnökét, hogy bizonyítsa be, van ereje szakítani Gyurcsánnyal és a múlttal.
 
 

Nyílt szakítólevél Mesterházynak

Jobboldali prominensek - a baloldaliak nevében is - nyílt levélben szólították fel az MSZP-elnökét, hogy bizonyítsa be, van ereje szakítani Gyurcsánnyal és a múlttal.
 
 
 
 
 

Nyílt szakítólevél Mesterházynak

Jobboldali prominensek - a baloldaliak nevében is - nyílt levélben szólították fel az MSZP-elnökét, hogy bizonyítsa be, van ereje szakítani Gyurcsánnyal és a múlttal.

A jobboldali közéleti személyiségek között van több újságíró, színházigazgató, zenész, rendező, tudós, sportoló. Az aláírók azt kérik, hogy az MSZP következő kongresszusán töröljék Gyurcsány Ferencet a baloldali pártok közös listájáról, mert a DK elnöke "Magyarország józan többsége számára persona non grata”.

"Tisztelt Pártelnök Úr!

Ezúton szeretnénk hangot adni mélységes csalódásunknak és megdöbbenésünknek amiatt, hogy minden korábbi fogadkozásának hátat fordítva mégis közös listát állít a választásokra Gyurcsány Ferenc pártjával, sőt hozzájárult, hogy a közös listán Gyurcsány Ferenc is rajta legyen – mégpedig a harmadik helyen.

Továbbra is fenntartjuk, hogy annak a személynek, aki a hatalom megtartása érdekében saját bevallása szerint is éveken át hazudott tudatosan a magyar embereknek, aki hazugságaival lejáratta Európában Magyarországot, aki nyilvánosan trágár kifejezésekkel beszélt a hazánkról, és aki a magyar rendőrséget békésen ünneplő magyar emberekre uszította, soha többé nincs helye a magyar közéletben. Gyurcsány Ferenc számunkra és Magyarország józan többsége számára persona non grata.

Szerettük volna hinni, hogy a Magyar Szocialista Pártból való kiválása nem puszta színjáték volt, és Önök is belátták, hogy Gyurcsány Ferenc méltatlan bármilyen közéleti funkció betöltésére.

Arra szólítjuk föl Önt, mint a Magyar Szocialista Párt elnökét, pártja soron következő kongresszusán töröljék Gyurcsány Ferencet a baloldali pártok közös listájáról. Ne segítsenek hozzá egy mindenfajta moralitás híján lévő politikai kalandort ahhoz, hogy továbbra is a Magyar Országgyűlés tagja legyen.

Higgye el, a tisztességes baloldaliaknak elegük van a Gyurcsány-korszak miatti szégyenkezésből. Bízva abban, hogy Ön valóban a baloldal megújulásáért dolgozik és nem Gyurcsány Ferenc katonája, várjuk egyenes válaszát.

Legyen bátor! Mutassa meg, hogy van ereje szakítani a múlttal!"

A nyílt levél a Civil Összefogás honlapján olvasható, ahol azt is tudatták, hogy a baloldali sajtó nyílt támadást intézett a Békemenet és a CÖF ellen, amikor azt állította, hogy a márciusban tervbe vett összejövetelük az orosz politika mellett fog demonstrálni.

"A CÖF a józanul gondolkodó állampolgárokkal együtt külön tudja választani a gazdasági együttműködést az azonos politikai nézetektől. A Békemenet a nemzet érdekeit képviseli, kiáll az identitás, a szuverenitás és a jó kormányzás mellett". A paksi beruházást a felelős kormány gazdasági döntésének tekintik. A közlemény szerint "vége Ady komp-országának, Magyarország nem sodródik, hanem kiépíti a nyugat és kelet közötti gazdasági sztrádát".

Az MSZP pártelnöke és az Összefogás listavezetője a Facebookon válaszolt a neki címzett nyílt levélre. Majd szól, ha tanácsra lesz szüksége az "elvtársaktól":

- A hirdetésként a Fidesz holdudvarától nekem címzett nyílt levélre - amelyben felszólítanak Gyurcsány Ferenc listáról történő törlésére - a válaszom: Majd szólok, ha szükségem lesz Szűrös Mátyás és elvtársainak tanácsára. Sajnálom, hogy a hirdetésre fordított több millió forintot nem az éhező gyerekre költötték el - olvasható a reagálásban a Hír24.hu cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.