„Szabad ország, szabad egyetem”

Ezer fiatal tüntetett az oktatásért a Szabadság-téren.
 
 

„Szabad ország, szabad egyetem”

Ezer fiatal tüntetett az oktatásért a Szabadság-téren.
 
 
 
 
 

„Szabad ország, szabad egyetem”

Ezer fiatal tüntetett az oktatásért a Szabadság-téren.

A szabad oktatásért tartottak demonstrációt politikai pártoktól független szervezetek. A 15 órakor a Szabadság-téren kezdődött tüntetésen 7 pontból álló követelést fogalmaztak meg. A többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Hallgatói Hálózat és az Oktatói Hálózat részvételével zajló demonstráción helyszíni tudósítónk szerint körülbelül ezren vettek részt.

A Szabadság-téren az esemény szervezői felolvasták azt a hétpontos követelést, melyet a Szabad Oktatásért demonstrációt megelőzően célként megfogalmaztak. Az első felszólaló, Boros Péterné, a KÖZDEMOSZ képviseletében 20 százalékos béremelést követelt. Szerinte példátlan, hogy egy cikluson keresztül egy közszolgálati rétegnek nem emelik a fizetését reálszinten.

A Szabadság tér után a tömeg átvonult a Szent István-térhez, ahol további két felszólaló következett. A megmozdulás az EMMI Szalay utcai épülete előtt ért békésen véget.

Az ATV.hu tudósítója szerint a demonstráción részt vett Karácsony Gergely az Együtt-PM, Arató Gergely a DK politikusa, Medrey László a PDSZ elnöke és Détár Enikő is.

A szombati tüntetéssel, melyhez 21 szervezet csatlakozott, egy tiltakozássorozat veheti kezdetét a kormány oktatásügyi döntései ellen - vélik a szervezők.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.