A magyar bajnokságban egy félidő is elég...

A férfi kézilabda bajnokság megyei rangadóján tíz perc alatt eldőlt a két pont sorsa.
 
 

A magyar bajnokságban egy félidő is elég...

A férfi kézilabda bajnokság megyei rangadóján tíz perc alatt eldőlt a két pont sorsa.
 
 
 
 
 

A magyar bajnokságban egy félidő is elég...

A férfi kézilabda bajnokság megyei rangadóján tíz perc alatt eldőlt a két pont sorsa.

A férfi kézilabda bajnokság tizennyolcadik fordulójában megtöltötte a lelátót a sportág híveinek tábora a megyei rangadón. A negyedik helyezett Balaton-partiak az abszolút hazai listavezető bajnokot, az MKB-MVM Veszprém együttesét fogadták.

A találkozó a megszokott forgatókönyv szerint zajlott: a lelkes hazaiak mindent beleadtak, s egy rövid ideig tartották a lépést nagynevű és nagy költségvetésű ellenfelükkel. Mi több, egy rövid ideig (5. p.: 3:1. 8. p.: 5:3) vezettek is. Úgy a tizedik perc táján egyenlített a "bakonyi" gárda. 5:5 után aztán lehúzták a rolót Alilovics kapuja előtt és egy villámgyors sorozattal elmentek hét góllal, 5:12. Még nem ért véget az első játékrész, amikor már tíz volt közte, 8:18. A félidőben azonban "csak" kilencgólos volt a házigazdák hátránya, 10:19.

Fordulás után a sokkal hosszabb kispaddal rendelkező MKB-MVM vitte továbbra is a prímet. Az Iváncsik testvérpár vezérletével - főként az egyre többet hibázó hazaiak ellen vezetett gyors indításokból - egyre nőtt a bajnok előnye. Tíz perccel a befejezés előtt már tizenötös különbséget jelzett a tábla (20:35), de a végén a játékvezetők 25:39-nél jelezték a megyei rangadó végét.

A veszprémi klub honlapjának statisztikája szerint egébként Chema Rodríguez, Cristian Ugalde (mindketten 4/4), Uros Vilovszki, Gulyás Péter és Renato Sulic (mindhárman 3/3) is hibátlan lövőszázalékkal zárta a meccset. A hazaiak legeredményesebb játékosa Zdolik Bence volt, igaz, 7 góljához 18 próbálkozásra volt szüksége.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda NB I., 18. forduló: BKSE – MKB-MVM Veszprém 25:39 (10:19). Balatonfüred, 800 néző. V: Andorka, Hucker. BKSE: Székely – Nagy D. 1, Grigorjev 5, Szöllősi B. 3, Kovács Gy. 1, Zdolik 7 (1), Pásztor 2. Csere: Komendánt (kapus), Gerdán, Németh B. 2, Juhász, Bóka 2, Kis Á., Bánhidi, Tombor 1, Kemény 1. Edző: Sótonyi László. Veszprém: Alilovics – Gulyás 3, Sulic 3, Nagy L. 3, Ilics 4 (1), Terzic 1, Ch. Rodriguez 4. Csere: Vilovszki 3, Iváncsik G. 6, Schuch, Iváncsik T. 6 (3), Ruesga 1, Mocsai 1, Ugalde 4. Edző: Carlos Ortega.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.