Zöld tananyagot az egyetemekre

Az oktatási anyag 864 millió forintos uniós támogatásból valósul meg.
 
 

Zöld tananyagot az egyetemekre

Az oktatási anyag 864 millió forintos uniós támogatásból valósul meg.
 
 
 
 
 

Zöld tananyagot az egyetemekre

Az oktatási anyag 864 millió forintos uniós támogatásból valósul meg.

Új hulladékgazdálkodási, szennyvízkezelési és megújulóenergia-szakoktatási tananyagot dolgoz ki a Szent István Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola konzorciuma. Az oktatási anyag 864 millió forintos uniós támogatásból valósul meg.

A közös képzési anyagba a hazai tapasztalatokon és szakmai ismereteken túlmenően több jó külföldi gyakorlatot is beépítenek. A környezetmérnökök és mezőgazdasági mérnökök oktatásához készülő tananyagban szerepel egyebek mellett a biológiai hulladékkezelés, a hulladékokból készült termékek termőföldi hasznosítása és a biomassza-termelés is.

Gyuricza Csaba elmondta, a karon jött létre tavaly az országban először víz- és hulladékgazdálkodási tanszék, és szintén elsőként az országban Gödöllőn indult megújulóenergia-termelési és -hasznosítási felsőfokú szakirányú továbbképzés. Már folyamatban van a Debreceni Egyetemmel közösen indítandó, a megújuló energiát középpontba állító mesterképzés akkreditációja is.

A dékán beszámolt arról is, hogy a három felsőoktatási intézmény által alkotott konzorcium bevonja a tananyagfejlesztésbe és az oktatók képzésébe a gazdasági élet szereplőit is, így szakmai szervezetek és cégek leendő munkaadóként beleszólhatnak a jövő mérnökei képzésének tematikájába. A VMJ.hu információi szerint teljes egészében uniós forrásból megvalósuló projekt 2013 tavaszán kezdődött, két évig tart, a magyar és angol nyelvű hagyományos tananyag mellett e-learning változat is készül.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.