Paks ellen tiltakozók másztak az elnöki palotára

Az Együtt-PM aktivistái levették az oromzaton elhelyezett nemzetiszínű és uniós lobogókat.
 
 

Paks ellen tiltakozók másztak az elnöki palotára

Az Együtt-PM aktivistái levették az oromzaton elhelyezett nemzetiszínű és uniós lobogókat.
 
 
 
 
 

Paks ellen tiltakozók másztak az elnöki palotára

Az Együtt-PM aktivistái levették az oromzaton elhelyezett nemzetiszínű és uniós lobogókat.

Felmászott az Együtt-PM három aktivistája a Sándor-palota erkélyére vasárnap délelőtt, és paksi népszavazást követelő transzparenseket tettek ki. Az egyik transzparensen "Döntsön a nép! Népszavazást Paksról!", a másikon pedig "Miért féltek a népszavazástól?!" felirat olvasható.

Az aktivisták kiszedték foglalatukból az oromzaton elhelyezett nemzetiszínű és uniós lobogókat, és hangszórón azt mondták: azokat "zálogba" veszik, amíg Áder János köztársasági elnök nem küldi vissza a parlamentnek a paksi bővítésről szóló jogszabályt, illetve nem kezdeményez népszavazást az ügyben.

A létrát, amelyen felmásztak, több társuk tartotta, a Honvéd Palotaőrség tagjai, amikor meglátták, hogy mit tesznek, megpróbálták megakadályozni őket, de addigra hárman már feljutottak. Ezt követően kimentek hozzájuk az erkélyre és többször felszólították őket, hogy fejezzék be akciójukat. Az aktivisták először a hangosbemondóba mondták el tiltakozó mondataikat, majd ketten kiültek az erkély szélére, kezükben a zászlókkal. A helyszínen ott van Szabó Rebeka, az Együtt-PM politikusa, aki hamarosan sajtótájékoztatót tart.

Az Együtt-PM hétfő estére fáklyás demonstrációt hirdetett a Sándor-palota elé, hogy Áder János ne írja alá "Orbán-Putyin paktumot, a magyar-orosz szerződést, amely évtizedekre eladósítja és orosz energiafüggőségbe taszítja Magyarországot".

Negyed 12 után egy-két perccel hagyták el a Sándor-palotra erkélyét az Együtt-PM aktivistái. A fiatalok azon a létrán másztak le, amelyen feljutottak az erkélyre.

A három demonstrálót, Barabás Richárdot, Simándi Szelimet és Rózsa Milánt, miután leértek, igazoltatták és felvették az adataikat a hatóságok. A fiatalemberek az erkélyről lehozott zászlók átadását megtagadták.

Barabás Richárd a sajtó képviselőinek azt mondta: a Fidesz-KDNP képviselői a haza érdekeivel ellentétesen cselekedtek, amikor megszavazták a paksi bővítésről szóló jogszabályt.

Orbán Viktor "elpaksolta a hazát" - mondta a Hír24.hu cikke szerint. Kijelentette: a Sándor-palota nem méltó arra, hogy rajta legyen a nemzeti lobogó ameddig Áder János köztársasági elnök vissza nem küldi a törvényt a parlamentnek, vagy nem ír ki népszavazást a paksi bővítés ügyében.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.