Áder aláírta Paks bővítését

Az alaptörvényre hivatkozva nem lesz népszavazás.
 
 

Áder aláírta Paks bővítését

Az alaptörvényre hivatkozva nem lesz népszavazás.
 
 
 
 
 

Áder aláírta Paks bővítését

Az alaptörvényre hivatkozva nem lesz népszavazás.

Áder János államfő aláírta a paksi bővítést jóvájagyó törvényt, és hozzátette, hogy szerinte semmilyen szempontból nem küldhette volna vissza azt az Országgyűlésnek. Közleményében azt írta, hogy az alkotmányos rendelkezések betartatásától semmi sem térítheti el, még a "nemzeti zászló túszul ejtése sem".

"A jogalkotás kritériumai szerint tartalmi és formai szempontból is" elfogadhatónak tartja, így Áder János köztársasági elnök aláírta a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló törvényt, amelyet múlt hét kedden fogadott el az Országgyűlés. Áder közleményében úgy fogalmaz, hogy "részletekbe menő alkotmányos vizsgálatot " folytatott.

"Megállapítottam, hogy a törvény alkotmányos szempontból nem kifogásolható, visszaküldésének egyetlen feltétele sem adott. Ezért a törvényt a mai napon aláírtam és kihirdetését elrendeltem" - írja.

Eközben - a origo.hu információja szerint - Áder egyes pártok indítványai miatt megvizsgálta, hogy lehet-e népszavazást tartani a paksi bővítésről, és az alaptörvényben úgy találta, hogy nem lehet nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről referendumot tartani.

Áder a levelét azzal zárta, hogy kinevezése óta az alkotmányos rendelkezések betartatását tekinti kizárólagos mércének, ettől "sem petíciók, sem utcai demonstrációk, sem zsarolás, sem nemzeti zászlónk túszul ejtése nem térithetnek el".

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.