"Civilbe Öltöztetett Fideszesek": a baloldal visszavág

Kiadványban leplezik le a pártot lejáratni akaró, magát civilnek nevező szervezet vezetőinek múltját.
 
 

"Civilbe Öltöztetett Fideszesek": a baloldal visszavág

Kiadványban leplezik le a pártot lejáratni akaró, magát civilnek nevező szervezet vezetőinek múltját.
 
 
 
 
 

"Civilbe Öltöztetett Fideszesek": a baloldal visszavág

Kiadványban leplezik le a pártot lejáratni akaró, magát civilnek nevező szervezet vezetőinek múltját.

Úgy tűnik, hogy mostanra a baloldalnak elege lett a CÖF nevű szervezet ellene folyó kampányából, és válaszra készül, tudta meg az ATV. A csatorna honlapja szerint az MSZP felveszi a kesztyűt, és kiadványban leplezi le a pártot lejáratni akaró, magát civilnek nevező szervezet vezetőinek múltját.

Civil Összefogás Fóruma. Ez a hivatalos neve annak a szervezetnek, amely az elmúlt időszakban aktívan kampányol a Fidesz mellett, és az Összefogás pártjai ellen. Ez a csapat rakatta tele az országot azokkal az óriásplakátokkal, amelyeken a baloldal vezető politikusait ábrázolják névtáblával a kezükben, "magasságmérő" fallal a hátuk mögött. De a CÖF szervezi az Orbánt támogató békemeneteket is. Szintén a CÖF állt a mögött a korábbi plakátkampány mögött, amelyen Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt látható, a szövege pedig így szólt: "együtt tették tönkre az országot".

Az atv.hu birtokába került kiadvány szerzői viszont tüzetesebben utána néztek, hogy kik is azok a civilek, akik minden eszközzel a baloldal lejáratására törekszenek. Ebből kiderül, hogy majdnem mindannyian, saját múltjuk és korábbi hitük ellen politizálnak most. Így azután a brossúra megállapítása szerint a CÖF igazi jelentése: Civilbe Öltöztetett Fideszesek.

Bencsik Andrásról például azt írják, hogy a rendszerváltás előtt a Népszabadság "Pártélet" rovatát szerkesztette. A rovat egyik feladata az volt, hogy népszerűsítse az MSZMP-t az olvasók között. A mandiner.hu közli Bencsik egyik 1986-os írását, amelyben korábbi orosz tanárnőjét dicséri, majd a többi között ezt írja: "ha nem is az ő személyes példája, de hozzá hasonló jó, s a vele pörölő rossz példák tapasztalatai indították talán egyebek között a Magyar-Szovjet Baráti Társaságot, hogy új utakat, lehetőségeket keressen, s találjon a magyar ifjúság internacionalista nevelésére, a Szovjetunióhoz fűződő viszonyuk világlátásuk tisztázására." (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Bencsik szovjetbarát pártállami cikkét először a Kanadai Magyar Hírlap találta meg, még 2012 januárjában.)

A brosúrában a CÖF egyik "arcáról", Fricz Tamás politológusról azt írják, hogy hajdan az Ifjúkommunista nevű lap szerzője volt, később viszont még a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetéből is eltávolították egyoldalú, elfogult írásai miatt. Széles Gáborral kapcsolatban úgy fogalmaz a kiadvány, hogy üzleti sikereit még a szocializmusban alapozta meg. Bayer Zsolt "civilségét" pedig az jellemzi, hogy a Fidesz alapító tagja, ráadásul Orbán Viktor személyes jó barátja.

A kiadvány a Stop.hu cikke szerint ezután felsorol több olyan állítást, amelyet valótlannak vél, mivel (ahogy fogalmaznak: elegük van a "civil álarc mögé bújó talpnyalók hazugságaiból". A lap megkereste Csizmadia Lászlót, a CÖF alapítóját, aki - mint arról a STOP beszámolt - állításai ellenére tagja a Fidesznek. Csizmadia, bár nem ismeri a kiadványt, az általa elnökölt Nemzeti Együttműködési Alap pénzosztási gyakorlatára vonatkozó utalások miatt perrel fenyegette meg az MSZP-t.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.