Bemutatkoztak az Összefogás-2014 jelöltjei

Tisztességes politizálásra törekednek, de az őket ért támadásokra keményen fognak válaszolni.
 
 

Bemutatkoztak az Összefogás-2014 jelöltjei

Tisztességes politizálásra törekednek, de az őket ért támadásokra keményen fognak válaszolni.
 
 
 
 
 

Bemutatkoztak az Összefogás-2014 jelöltjei

Tisztességes politizálásra törekednek, de az őket ért támadásokra keményen fognak válaszolni.

Az MSZP veszprémi irodájában tartott sajtótájékoztató keretében ismertették terveiket, elképzeléseiket a baloldali összefogás pártjainak országgyűlési képviselő jelöltjei.

- Az április 6-án tartandó választás alkalmával abban bízok, hogy az emberek reálisan értékelik, objektíven mérlegelik az elmúlt négy év történéseit és ennek megfelelően adják le voksaikat - mondta elsőként a rutinos országgyűlési képviselő, a pápai Gögös Zoltán. Az MSZP politikusa városában, valamint a Devecser és Zirc térségében kampányol majd. Reményei szerint ebben nagy hasznára lesznek korábbi munkásságának gazdag tapasztalatai. A hagyományos pápai konzervativizmussal szemben jobbnak ítéli az esélyeit a másik két város térségében.

Pál Péla a megyeszékhelyen indul a Fidesz-KDNP jelölttel szemben.

- Magyarország csak akkor lehet sikeres, hogy ha a gyermekek, a nők és a nyugdíjasok, valamint a kis- és közepes vállalkozások egyaránt megkapják a nyugodt, kiegyensúlyozott élethez, valamint az eredményes munkához szükséges és elengedhetetlen állami támogatást - összegezte mondandóját a baloldali összefogás veszprémi jelöltje.

Scheiring Gábor az Együtt-PM képviseletében került fel a megyei listára és Balatonfüred-Várpalota térségben küzd majd a voksokért. Ő elsősorban a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki.

- A Balaton-felvidéken a kulturális és turisztikai fejlesztések lehetnek a térségban a kibontakozás eredményes eszközei - részletezte elképzeléseit. - A fűzfői-várpalotai, nagy ipari hagyományokra vissztekintő körzetben viszont erőteljes gazdaságfejlesztés szükséges ahhoz, hogy ezen ágazatok fellendítésével ismét elérje korábbi rangját ez a térség.

Az Együtt-PM képviselőjelöltje emellett még kitért az oktatáspoltikai céljaikra is. Ezek szerint az utóbbi időszakban értelmetlenül centralizált iskolarendszerrel ellentétben vissza kellene adni az oktatási intézményeknek a szinvonalas működéshez elengehetetlenül szükséges önállóságát.

Horváth József - szintén az MSZP szineiben - a megye nyugati "végeinek", Ajkának, Tapolcának és Sümegnek a képviselőjelöltje. Rögtön pontos adatokkal szolgált:

- Ajkán még viszonylag elfogadható, 4.6 százalékos a munkanélküliség. Sokkal rosszabb azonban a helyzet Tapolcán, ahol 8.5 százalékot és Sümegen, ahol 11 százalékot mutat ez a szám.

Véleménye szerint ezen a rossz helyzeten azzal lehetne javítani, ha a térség ipari parkjaiba minél több, kis- és közepes méretű cég települne. A jelenlegi bizonytalan, kiszámíthatatlan gazdasági környezetben erre semmi remény nincs.

A baloldali összefogás pártjainak országgyűlési képviselő jelöltjei abban egyetértettek, hogy tisztességes poltizálásra törekszenek a február 15-én induló kampány során. Amennyiben azonban megalapozatlan, alattomos támadások érik őket, abban az esetben mindenre keményen fognak reagálni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.