Rendőrök viszik majd a tankönyvet az iskolákba

A rendőröknek április 23-ig adtak határidőt a szükséges adatok összegyűjtésére.
 
 

Rendőrök viszik majd a tankönyvet az iskolákba

A rendőröknek április 23-ig adtak határidőt a szükséges adatok összegyűjtésére.
 
 
 
 
 

Rendőrök viszik majd a tankönyvet az iskolákba

A rendőröknek április 23-ig adtak határidőt a szükséges adatok összegyűjtésére.

Rendőrök szállíthatják majd ki a tankönyveket az iskolákba, értesült a Hvg.hu. A kormány vélhetően attól tart, hogy az Állami Könyvtárellátó (Kello) és az erre a feladatra kinevezett miniszteri biztos nem boldogul feladatával, így a Belügyminisztérium segítségét kérték. A lap birtokába került, február 20-ai keltezésű tájékoztatás értelmében a rendőrkapitányok megkapták a feladatot, hogy április végéig keressék fel az illetékességi területükön lévő iskolákat, tudják meg azt, hogy a jövő tanévben mennyi diákja lesz az oktatási intézménynek, hogy a tankönyvek tárolására kijelölt helyiség miként közelíthető meg 7,5 tonnás tehergépkocsival, és mi az az időpont, amikorra a tankönyvek átadása-átvétele tervezhető.

A tankönyvek iskolákhoz való eljuttatása nyilván nem rendőri feladat, ezért a levélben hangsúlyozták, mindez Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján történik és célja, hogy az oktatási intézmények tankönyvellátása időre megtörténjen.

A Hvg.hu egy rendőri vezetőre hivatkozva megjegyzi, 2007-ben, amikor az érettségi botrány történt, végül a rendőrök vitték ki a középiskolákba az érettségi tételeket, korábban pedig H1N1 vakcinát is szállítottak ki.„A rendőrség már mindent elvégez, így nincs ideje a saját feladatai ellátására” – jegyezte meg a rendőri vezető, aki szerint felháborító, hogy a testület tagjai nyakába sózták ezt a feladatot. Egy alacsonyabb beosztású rendőr pedig azt mondta:: az iskolák maguk is le tudják adni a rendelést, ahhoz nem kellenek a testület tagjai, a tankönyvek pedig sosem az oktatási intézmények, hanem a gyártók, vagy szállítók hibájából késtek.

A rendőröknek a levél alapján április 23-ig adtak határidőt az adatok összegyűjtésére.

Ahogy az ismert, a kormány központosította a tankönyvellátást, amely után tavaly ősszel káosz alakult ki. A könyveket az Állami Könyvtárellátónak (Kello) kellett az iskolákba eljuttatni, ám azok sok intézménybe nem érkeztek meg a tanév elejére. Az is előfordult az index.hu információi szerint, hogy az iskolák nem azokat a tankönyveket kapták meg, amelyeket megrendeltek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.