A Veszprém visszavágott a Szegednek

Az MKB-MVM ezzel nagyon közel került az alapszakasz első helyének megszerzéséhez.
 
 

A Veszprém visszavágott a Szegednek

Az MKB-MVM ezzel nagyon közel került az alapszakasz első helyének megszerzéséhez.
 
 
 
 
 

A Veszprém visszavágott a Szegednek

Az MKB-MVM ezzel nagyon közel került az alapszakasz első helyének megszerzéséhez.

Akik egészségesek, azoknak kell helytállniuk. Röviden összefoglalva így állt a mérkőzéshez a Szeged edzője, Carlos Pastor, aki elégedett lehetett tartalékos csapatával. Jó védekezésére alapozva ugyanis 4:2-ről fordított a Pick, azt is elviselte, hogy Ancsin Gábor – akinek Balogh Zsolt kiválása miatt egyedül kellett helytállnia a jobbátlövő posztján – az elején gólok helyett kapufákat lőtt, hármat is.

A hazaiaknál Nagy László felépült, lőtt is három gólt, ám a társainak nem igazán ment a játék. Carlos Ortega a kapusai teljesítményével sem lehetett kibékülve, Mirko Alilovicot ugyanis a 12. percben le, majd Fazekas Nándor helyett a 28. percben visszacserélte.

Az első félidőt 13:12-es előnnyel zárta a Szeged, amely azonban a fordulás után mintha az öltözőben maradt volna. Emberelőnyben többször elszórták a labdát a vendégek, a Veszprém – amelyből Ruesga és Iváncsik Tamás hiányzott sérülés miatt – pedig három indításgóllal fordított. Mikler Roland hét perc alatt hat gólt kapott, a legtöbbet teljesen kiszolgáltatott helyzetben, nem csoda, hogy cserét kért.

A helyére beálló Tatai Péter egy ziccer hárításával mutatkozott be, ám a másik oldalon Alilovic is elkapta a fonalat. A húzódással bajlódó Alen Blazevic végül is vállalni tudta a játékot a Szegedben, csapata azonban így is fáradni látszott. Ez eladott labdákban és kiállítást érő szabálytalanságokban mutatkozott meg, 22:18-nál úgy tűnt, eldöntheti a meccset a Veszprém.

Erre várni kellett, 23:20-nál akár egálra is alakíthatta volna a „párharc" állását a Szeged (amely ősszel 23:22-re nyert otthon), hiszen emberelőnybe került. Mindegía azonban elpasszolta a labdát, a veszprémi indítást pedig Tatai a kapujából kirohanva próbálta megakadályozni, ám ütközött Ugaldéval, így ő piros lapot kapott, a Veszprém pedig hetest. Ilics nem hibázott, innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek.

A címvédő 25:22-re nyert, így az NSO tudósítása szerint nagyon közel került az alapszakasz megnyeréséhez.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda NB I, 21. forduló: MKB-MVM Veszprém – Pick Szeged 25:22 (12:13). Veszprém, 5000 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. MKB-MVM: Alilovics – Gulyás 1, Sulics 3, Nagy L. 6, Ilics 4 (3), Terzic, Rodriguez 2. Csere: Fazekas (kapus), Ugalde 5, Mocsai, Schuch, Jamali 3, Iváncsik G. 1. Edző: Carlos Ortega. Szeged: Mikler – Lasica, Ancsin 3, Zubai 2, Mindegia 3, Prce 2, Kallman 4. Csere: Tatai (kapus), Vadkerti 2, Ilyés 3, Larholm 3 (2), Blazevic, Gidai, Hegedüs. Edző: Juan Carlos Pastor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.