Harmadik helyen az alapszakasz végén

Egy félidőn keresztül gólt sem kaptak Madarász János tanítványai!
 
 

Harmadik helyen az alapszakasz végén

Egy félidőn keresztül gólt sem kaptak Madarász János tanítványai!
 
 
 
 
 

Harmadik helyen az alapszakasz végén

Egy félidőn keresztül gólt sem kaptak Madarász János tanítványai!

A futsal NB I. 22., alapszakaszbbeli utolsó fordulóját vívták hétfőn este a Március 15-e úti csarnokban. A bakonyiak azt a Szegedet fogadták, amely az "odavágó" Tisza-parti összecsapásán némi meglepetésre 3:1-re legyőzte a Madarász-legénységet. A visszavágón azonban nem csupán a törlesztés volt a lényeg, hanem az, hogy - akár csak egy pont megszerzése esetén - az FCV visszakerül a harmadik helyre.

Ennek megfelelően a hazaiak - a szépszámú közönség harsány biztatása közepette - elsöprő lendülettel kezdtek. Tatai, Finta, majd Boromissza G. két találatával alig tíz perc alatt alaposan elhúztak, 4:0. Az első félidő második tíz percében (Szabadfi és Gulyás révén) tovább nőtt az előny, s gyakorlatilag el is dőlt a három pont - és a dobogós helyezés - sorsa, 6:0.

Fordulás után kevésbé pörgött az együttes, s ezt a játékrészt 3:2 arányban el is veszítették a veszprémiek. Ennek ellenére a sima, 8:3-as győzelem után a hálás közönség nagy ünneplésben részesítette Revelandékat.

Újság még a csapat házatájáról, hogy megváltozott a rájátszás korábbi menete. Eddig ugyanis az alapszakaszból hozott pontok mellé hozzáadták az első hat helyezett körmérkőzésén szerzett pontokat, s az együttes végeredmény alakította ki a bajnoki sorrendet.

Az új kiírás szerint a első két helyezett (Győr és Berettyóújfalú) automatikusan továbbjut a második körbe, ahol a harmadik helyezett Veszprém a hatodik MAFC BME-vel, a negyedik Dunakeszi az ötödik Aramissal ütközik. A továbbjutók közül a veszprémi ág nyertese a Berettyóújfaluval, a másik győztes a Győrrel mérkőzik a döntőbe jutásért. A győztesek a bajnoki címért, a vesztesek a bronzéremét léphetnek pályára.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 22. (utolsó) forduló: 1. FC Veszprém – UTC Szeged 8:3 (6:0). Veszprém, 700 néző. V.: Solymosi, Czene-Joó, Puskás. FCV: Reveland – Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Schmidmajer (kapus), Boromisza D. Tar, Marton, Szabadfi, László G. Edző: Madarász János. Szeged: Tombácz – Puskás, Hegyesi, Ondrejó, Dürgő. Csere: Béry (kapus), Szentes, Bilic, Beretka, Balogh, Bánóczi. Edző: Brinszky Adrián. Gólszerzők: Tatai (3., 35.), Finta (6.), Boromisza G. (7., 9., 38.), Szabadfi (14.) Gulyás (17.), ill. Hegyesi (22.), Szentes (25., 30.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.