Orbán Viktor történelmi távlatba emelte a napi politikát

Közel tízezres tömeg ünnepelte Március 15-ét a Nemzeti Múzeumnál.
 
 

Orbán Viktor történelmi távlatba emelte a napi politikát

Közel tízezres tömeg ünnepelte Március 15-ét a Nemzeti Múzeumnál.
 
 
 
 
 

Orbán Viktor történelmi távlatba emelte a napi politikát

Közel tízezres tömeg ünnepelte Március 15-ét a Nemzeti Múzeumnál.

Ahogy minden választás előtti március 15-ét, a mostanit is a kemény kampányolás uralta. Reggel kilenckor a Kossuth téri zászlófelvonásra közel hatezer ember ment el. Kövér László házelnök itt átadta a felújított teret. Arról beszélt, hogy szerinte az elmúlt négy évben elfogadott törvényeket vitatni lehet, de azt nem mondhatja senki, hogy a ciklust a tétlenség uralta.

Kövér szerint nemcsak szimbolikus értelemben volt fontos a Steindl Imre által megálmodott tér megvalósítása és a Parlament felújítása. Több mint ötezer magyar ember dolgozott a Kossuth téren, több mint kétszáz magyar gazdasági társaság vállalt szerepet a kivitelezésben.

Fél tizenegyre közel tízezres tömeg gyűlt össze a Nemzeti Múzeumnál. Idén is sok lengyel békemenetes jött Budapestre, akiket Orbán a lengyel himnusz első soraival üdvözült.

Orbán beszédének elején ellenzéki aktivisták egy tucat narancsszínű zászlót emeltek a magasba, amelyeken a miniszterelnököt Vlagyimir Putyin mellett ábrázolták. A biztonságiak nem avatkoztak közbe, a körülöttük álló kormánypárti tüntetőkkel azonban többször éles szóváltás alakult ki. Egy Orbán-Putyin zászlót az index.hu tudósítása szerint a beszéd után végül elvettek a kormánypárti ünneplők és megtaposták.

Március 15-i beszédében Orbán Viktor régi jó szokása szerint történelmi távlatba igyekezett helyezni saját politikáját. Beszélt a magyarságba oltott olthatatlan szabadságvágyról, az önrendelkezésre való igényről és a rendkívüli teljesítményekre való képességről.

A kormányfő szerint saját történelmünk arra tanít, hogy sorsunkat munkával, szorgalommal, ha kell bátorsággal és vérrel, de mindig magunknak kell írnunk. 2010-ben az volt megírva, hogy sohasem állunk fel Európa szégyenpadjáról, és sohasem dobhatjuk le a vállunkról az adósságlevelekkel kitömött koldustarisznyánkat. Mégis olyan országgá válunk, ami saját lábán áll, rendezi adósságait és csatlakozik a büszke és sikeres nemzetek sorába, nem engedi, hogy kizsebeljék, elvegyék, amiért megdolgozott. A kormányfő szerint a legegységesebb ország vagyunk Európában - az egység neve április 6.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.