A német megszállás évfordulójára

Mesterházy Attila: a magyar állam vezetői gyávák és hazugok.
 
 

A német megszállás évfordulójára

Mesterházy Attila: a magyar állam vezetői gyávák és hazugok.
 
 
 
 
 

A német megszállás évfordulójára

Mesterházy Attila: a magyar állam vezetői gyávák és hazugok.

70 évvel ezelőtt, 1944. március 19-én a hitleri Németország csapatai megszállták Magyarországot. Ez után Horthy Miklós kormányzó maradt és kinevezte az új kormányt, amely kiszolgálta a megszállókat és kiszolgáltatta nekik az egész nemzetet.

- A magyar állam folytatta a háborút a náci Németország oldalán. Emiatt történelmének legnagyobb veszteségét szenvedte el, és ez vezetett a nemzet legnagyobb tragédiájához, a magyarországi zsidóság legnagyobb részének kiirtásához is – emelte ki Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt a német megszállás évfordulóján közzétett állásfoglalásában.

Nem a megszállás napján kezdődött, csak ezen a napon vett minden korábbinál nagyobb lendületet és nyert külső bátorítást a magyarországi zsidóüldözés. A magyar hatóságok aktív közreműködésével zajlott a magyar zsidóság kifosztása, szervezett összegyűjtése és deportálása.

Ezek a bűnök nem évülnek el. Ezek alól nem adhat felmentést senki, soha. Magyarország mai kormánya mégis megkísérli ezt. A magyar állam vezetői gyávák és hazugok: gyávák, mert nem mernek szembenézni az állam egykori felelősségével, és hazugok, mert felmentenék az egykori bűnösöket. Mert rehabilitálni akarják a Horthy-korszakot. Ezért próbálják meghamisítani a történelmünket. Ezért lett a szemükben zsidók tömeges meggyilkolásából idegenrendészeti eljárás. És ezért akarnak a német megszállás ürügyén a magyar bűnösöket felmentő emlékművet állítani.

A zsidó szervezetek képviselői, számos józan, bátor demokrata, a történelmi igazság őrzői sem tudták elérni, hogy Orbán Viktor megváltoztassa szándékát.

Az általa továbbra is erőszakkal fölállítani tervezett emlékmű azonban nem valósulhat meg soha! Mert megsérti zsidó honfitársainkat, meggyalázza az áldozatok emlékét és megakadályozza a szembenézést a múlttal. Mert nem a nemzeti megbékélést hozza el, hanem a nemzeten esett egyik legnagyobb és legfájóbb sebét tépi fel.

- Magyarországon márpedig soha többé nem lehet emlékműve a bűnösök felmentésének és az elnyomásnak! A közelgő választás ezért nemcsak arról szól, hogy milyen volt az elmúlt négy év, vagy milyen lesz a következő négy. A magyarság egész múltjáról és hosszú távú jövőjéről hozunk majd döntést. Ezért, illetve azért, hogy megakadályozzuk a történelemhamisítást, le kell váltanunk ezt a kormányt április 6-án! – hangsúlyozta Mesterházy a 168 Óra Online cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.