Mesterházy besokallt, nekimegy a CÖF-nek

Személyiségi jogi pert indított kedden a politikus a Civil Összefogás Fórum ellen.
 
 

Mesterházy besokallt, nekimegy a CÖF-nek

Személyiségi jogi pert indított kedden a politikus a Civil Összefogás Fórum ellen.
 
 
 
 
 

Mesterházy besokallt, nekimegy a CÖF-nek

Személyiségi jogi pert indított kedden a politikus a Civil Összefogás Fórum ellen.

Az MSZP elnöke sérelmezi, hogy a szervezet rabosított bűnözőként ábrázolja őt plakátjain. A CÖF azt mondja: Mesterházy Attila veszprémi lakos indított pert, de számukra ebből nem derül ki, hogy ez a személy azonos-e a baloldal miniszterelnök-jelöltjével. Mesterházy Attila délutáni sajtótájékoztatóján biztosította a Békemenet szervezőt arról: tényleg ő perel.

Nem biztos a CÖF elnöke abban, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje perli szervezetét. Csizmadia László azt mondta: ha Mesterházy Attila veszprémi lakos az MSZP elnöke, akkor rosszul ítéli meg a helyzetét.

- Mesterházy úr közszereplő, egy közszereplő nem bújhat gyáván csigaházába, viselnie kell a plakáton szereplő társaival együtt a CÖF támogatóinak sommás kritikáját, miszerint hiteltelen politikusként, idézve a plakáton szereplő szöveget, nem érdemelnek több esélyt – mondta Csizmadia.

A Civil Összefogás szervezeteinek jogi képviselője azt közölte: Mesterházy a keresetében arra hivatkozik, hogy rabosítva ábrázolják őt a CÖF bohócos plakátjai. Pedig nem volt gyanúsított semmilyen rendőrségi és büntetőeljárásban.

A pártelnök tesztelési céllal indított pert a – megfogalmazása szerint – civilbe öltözött fideszesek ellen: szeretné, ha kiderülne, hogy egy közszereplő sértegetésének is vannak határai.

Csizmadia László szóba hozta a szombati békemenetet is. Jelezte, hogy e-mailben és a civil összefogás honlapján keresztül tartja a kapcsolatot támogatóival. Vagyis nem küldött és nem küld toborzó SMS-eket a CÖF a demonstrációra.

Híradások szerint olyanok is kaptak rövid szöveges üzenetet telefonjukra, akik nem adtak engedélyt a kampánycélú megkeresésekhez. A küldő szám a Fideszé.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az ATV.hu információi szerint megerősítette: pártja a békemenetre is hívogat, nemcsak a Fidesz-nagygyűlésre, amely a kormánypárt legnagyobb rendezvénye lesz a választási kampányban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.