Akkor most ki keltett és kelt gyűlöletet itt?

Nehéz megállapítani: a Navracsics Tibor - Pál Béla "összecsapás" a múlt lezárása, vagy a jövő kezdete.
 
 

Akkor most ki keltett és kelt gyűlöletet itt?

Nehéz megállapítani: a Navracsics Tibor - Pál Béla "összecsapás" a múlt lezárása, vagy a jövő kezdete.
 
 
 
 
 

Akkor most ki keltett és kelt gyűlöletet itt?

Nehéz megállapítani: a Navracsics Tibor - Pál Béla "összecsapás" a múlt lezárása, vagy a jövő kezdete.

A 2010-es választási kampány finisében látványos kis füzet jelent meg Veszprémben. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz-kiadvány (képviseletében: Navracsics Tibor) a kormánypárti, szocialista Pál Béla előző ciklusban elért teljesítményét "méltatta". Az alábbi alcímekkel:

1. Pál Béla olyan, mint a többi szoci.

A vád az volt, hogy igent mondott az MSZP terveire, elképzeléseire. Részletesen felsorolva a "bűnöket", s eképpen ítélkezve: "A szomorú valóság ezzel szemben az itt élők számára az, hogy képviselőjük nem képviseli őket."

2. Majd utca a Soha térre vezet?

"Az ígérte, hogy Vas megye határa és Lepsény között megépül az M8-as autóút... Azt ígérte, hogy fejlesztik a Cholnoki Ferenc kórház onkológiai ellátását. A veszprémi betegek nem tudnak részt venni sugárterápiás kezelésben, ahhoz Budapestre kell menniük... Pál Bélának láthatóan nem volt elég a négy év ígéretei beváltásához, holott a regionális fejlesztési tanácsot is ő vezette."

3. Nesze neked idegenforgalom!

A kiadvány szerkesztői - és természetesen Navracsics Tibor - szerint nevezett szocialista politikus semmit nem tett "regnálása" idején a helyi idegenforgalmi létesítmények fejlesztése, s a megyeszékhely idegenforgalmi eseményeinek az érdekében.

4. Pál Béla az InterCityt elvesztette, s a Cuha-völgyi vasutat sem ő mentette meg.

Az, hogy oklevél bizonyítja Pál Béla érdeit e téren, az természetesen nem érdekelte a veszprémi 7-es országgyűlési térségben kampányoló Navracsics Tibort.

x

Az idei választások után a szavazatok számát összegezve Navracsics Tibor hétfői sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy ő 21 403 voksot kapott, míg Pál Béla csak 12 622. jutott.

- Pál Béla csúfos vereséget szenvedett - jelentette ki, amiben igaza lehetett, ha a hangnem esetleg kifogásolható is. Különösen annak fényében, hogy emlékeztetett arra a hallgatólagos megállapodásra, ami 1990-ben köttetett Veszprémben. Miszerint "a pártok közötti éles ellentétek ellenére is egymás személyét nem támadják a helyi jelöltek."

– Az idei kampányban a választási körzetben indult 11 jelölt közül 10 most is betartotta, Pál Bélának azonban fontosabb volt a szavazatszerzés, mint hogy betartsa ezt a közel 25 éves hagyományt ˜– jegyezte meg Navracsics Tibor.

Többek között úgy értékelt, hogy ezzel a szocialista politikus Veszprémben beindította a gyűlölet politikáját, hiszen az általa terjesztett szórólap hazug, aljas és személyeskedő volt. Pál Béla személyében felelősséggel tartozik e tettéért. Hozzátette, semmilyen megállapodásról és együttműködésről sem lehet szó, amíg nyilvánosan nem kér bocsánatot.

– Nem lehet ennyire lealacsonyodni. Sajnálom, hogy szerinte a politikai karrierjének folytatása érdekében ezt kellett tennie. A választópolgárok egyértelmű véleményt mondtak erről a taktikáról, Pál Béla csúfos vereséget szenvedett, eltűnt a magyar politikából – befejezte be sajtótájékoztatóját Navracsics Tibor.

x

A Fidesz-KDNP poltikusának megnyilvánulására Pál Béla természetesen már kedden reagált „A kampánynak vége!” című sajtótájékotatóján:

"Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik a kormányváltó összefogást és jelöltjét támogatták ebben a választókerületben.

Én az országos adatoknál jobb eredményt értem el, többen szavaztak rám, mint a kormányváltó összefogás listájára, tehát sokan vannak azok, akik értékelték azt a munkát, amelyet az elmúlt időszakban Veszprémért és a térségért végeztem. Elismerésem a Fidesz-KDNP szavazóinak. Azt kívánom, hogy jelöltjeik és a kormány feleljen meg várakozásaiknak, és úgy kormányozzon, hogy ennek az egész társadalom hasznát lássa.

A kampánynak vége.

Úgy látszik, Navracsics Tibor ezt nem vette észre és tovább folytatja azt a gyűlöletkampányt, amelyet 2010-ben a Fidesz hozott Veszprémbe. Akkor Navracsics Tibor megszakította azt az 1990 óta tartó hallgatólagos megállapodást, miszerint a különböző pártok jelöltjei személyükben nem támadják egymást. Ezt a jelöltek be is tartották.

Navracsics Tibor számára azonban fontosabb volt a szavazatszerzés.

2010-ben kiadott hazug, aljas és személyeskedő szórólapja miatt személyes felelősséggel tartozik, és én már négy éve várom, hogy ezért nyilvánosan bocsánatot kérjen!

Szórólapja többek között azt tartalmazta, hogy nem Veszprém érdekeit képviseltem a parlamentben, hogy az általam ígért fejlesztések nem valósultak meg, hogy nem tettem semmit a regionális onkológiai centrum megvalósításáért, vagy például a hajmáskér-sólyi közúti csomópont kiépítését.

A 2010 és 2014 közötti időszak bizonyítja, hogy ez egy hazug, aljas és személyeskedő gyűlöletkampány volt, hiszen a tények azt igazolják, hogy a megyében Veszprém kapta a legtöbb vissza nem térítendő európai uniós támogatást, amelyből azok a fejlesztések valósultak meg, melyeket már a Fidesz képviselői adtak át büszkén, mélyen hallgatva arról, hogy a 2006 és 2010 közötti döntések tették lehetővé megvalósításukat, valóságos kormánypárti és ellenzéki együttműködésnek köszönhetően. Navracsics Tibort arra kérem, hogy hagyja abba az általa folytatott személyeskedő gyűlöletkampányt.

Amennyiben az MSZP országos központja által kiadott szórólap tartalmát, állításait kétségbe vonja már régen lett volna lehetősége cáfolatra, mert azok internetes portálokon és a nyomtatott sajtóban korábban megjelentek alapján készültek – a források megjelölésével.

x

Vélhetni, hogy ezzel a csörte végetért. Ahogy távolodik a választás időpontja, úgy kezdődhet (az emberek sokaságának reményei szerint) konszolidálódni a helyzet. És akkor talán elkezdődik az ország felemelkedését szolgáló munka.

De ehhez a kétharmados kormányzásnak a korábbinál méltányosabb módját kell produkálnia az éppen aktuális hatalomnak!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!